Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1300 g)
  • 2 stk. appelsin
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. sitron
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts malt koriander
  • 2 ss olje
  • 1 stk. hvitløk
  • 2,5 dl vann
Del

Helstekt kylling med appelsin

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kombinasjonen kylling og sitrus er populær mange steder i verden. Vi har brukt appelsin og sitron sammen med masse krydder i denne deilige, helstekte kyllingen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1300 g)
  • 2 stk. appelsin
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. sitron
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts malt koriander
  • 2 ss olje
  • 1 stk. hvitløk
  • 2,5 dl vann

Slik gjør du

  1. Skjær appelsin og løk i båter og fyll kyllingens hulrom med noen av dem. Resten skal ligge i formen under steking.
  2. Bland sammen sitronsaft, chili, koriander og olje, og krydre med salt og pepper etter smak. Pensle kyllingen godt med blandingen. 
  3. Legg kyllingen i en ildfast form sammen med hvitløk-, appelsin- og løkbåter. Hell i litt vann.
  4. Plasser formen midt i stekeovnen på 180 °C i ca. 1 time og 15 minutter. Øs kyllingen med kraften som danner seg i bunnen av formen under steketiden. 
  5. Sjekk at kyllingen er ferdig stekt ved å stikke en spiss kniv inn mellom lår og bryst. Om kraften som kommer ut er blank, er kyllingen ferdig stekt.

Server kyllingen med ferskt brød til å suge opp den gode kraften ellr ris og en grønn salat.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant