Rubadub-krydret svinenakke

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Når du skal ha gjester er det ypperlig å steke et stort kjøttstykke, som for eksempel svinenakke.

Ingredienser

6
Porsjoner
  • 1⅕ kg svinenakke
  • 4 dl steinsopp
  • 7 stk sjalottløk
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk persillerot
  • ½ stk sellerirot
  • 1 stk rød paprika
  • 2 stk hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 4 ss friske urter
  • 2 dl hvitvin
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 125 °C.
  2. Rens grønnsakene og del dem opp i litt grove biter. Dersom soppen er tørket, halveres mengden, og legges i bløt i ca. 1/2 time. Rens hvitløkene, og la båtene være hele.
  3. Fres grønnsaker, sopp og hvitløksbåter i stekepannen i litt olivenolje i 3-4 minutter. Hell grønnsakene over i en ildfast form. Slå i hvitvin.
  4. Gni kjøttet inn med olivenolje, urter, salt og pepper. Legg det oppå grønnsakene. Stikk inn et steketermometer i kjøttet og stek det hele til kjernetemperaturen viser 70 °C (rosastekt). Dette tar ca. 2,5 time.
Svinenakke er utmerket å tilberede på grillen. Grill kjøttet på middels varme, under lokk,  ca. 40 minutter. Snu kjøttet av og til.

Server med en god potetmos.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.