Ingredienser

6  porsjoner
  • 1,2 kg svinenakke
  • 4 dl steinsopp
  • 7 stk. sjalottløk
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. persillerot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 1 stk. rød paprika
  • 2 stk. hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 4 ss friske urter
  • 2 dl hvitvin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Rubadub-krydret svinenakke

(3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

En stor, saftig svinenakke krydret med en skikkelig rub er flott mat for mange. Gi den god tid på indirekte varme og server den med bakte rotgrønnsaker. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1,2 kg svinenakke
  • 4 dl steinsopp
  • 7 stk. sjalottløk
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. persillerot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 1 stk. rød paprika
  • 2 stk. hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 4 ss friske urter
  • 2 dl hvitvin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 125 °C.
  2. Rens grønnsakene og del dem opp i litt grove biter. Dersom soppen er tørket, halveres mengden, og legges i bløt i ca. 1/2 time. Rens hvitløkene, og la båtene være hele.
  3. Fres grønnsaker, sopp og hvitløksbåter i stekepannen i litt olivenolje i 3-4 minutter. Hell grønnsakene over i en ildfast form. Slå i hvitvin.
  4. Gni kjøttet inn med olivenolje, urter, salt og pepper. Legg det oppå grønnsakene. Stikk inn et steketermometer i kjøttet og stek det hele til kjernetemperaturen viser 70 °C (rosastekt). Dette tar ca. 2,5 time.
Svinenakke er utmerket å tilberede på grillen. Grill kjøttet på middels varme, under lokk,  ca. 40 minutter. Snu kjøttet av og til.

Server med en god potetmos.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant