Kokte linser

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Linser er i mange matkulturer en basisråvare, og brukes i en rekke oppskrifter. I Norge er bruken av linser økende – og det er ikke så rart. Lette å tilberede, rimelige, allsidige og anvendelige i alt fra salater til gryteretter. I tillegg er de rike på proteiner og næringsstoffer og milde og gode på smak.

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g grønne linser , bløtlagt i 1-2 timer
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 4 dl vann
  • 4 dl grønnsakbuljong (utblandet)

Slik gjør du

Dette er en grunnoppskrift som egner seg godt til alle sorter linser. Den smaker godt alene, men kan også brukes som basis i en rekke andre linseretter. Konsistensen vil variere ut fra hva slags linser du bruker - røde og gule linser koker fortere i stykker og egner seg til gryter og stuinger, mens grønne, brune og svarte linser er fastere og fine å bruke for eksempel i salater. Tilsett krydder, urter og grønnsaker etter din egen smak.