Kokte linser
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Linser er i mange matkulturer en basisråvare, og brukes i en rekke oppskrifter. I Norge er bruken av linser økende – og det er ikke så rart. Lette å tilberede, rimelige, allsidige og anvendelige i alt fra salater til gryteretter. I tillegg er de rike på proteiner og næringsstoffer og milde og gode på smak.
Ingredienser
porsjoner
-
150 g grønne linser , bløtlagt i 1-2 timer -
1 stk. løk -
1 stk. gulrot -
2 båter hvitløk -
1 ss nøytral olje -
4 dl vann -
4 dl grønnsakbuljong (utblandet)
Slik gjør du
Dette er en grunnoppskrift som egner seg godt til alle sorter linser. Den smaker godt alene, men kan også brukes som basis i en rekke andre linseretter. Konsistensen vil variere ut fra hva slags linser du bruker - røde og gule linser koker fortere i stykker og egner seg til gryter og stuinger, mens grønne, brune og svarte linser er fastere og fine å bruke for eksempel i salater. Tilsett krydder, urter og grønnsaker etter din egen smak.