Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalkunfilet med urte- og sitrussmør

Kalkunfilet med urte- og sitrussmør

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn)
  • 150 g mykt smør
  • revet skall og saft av 1 stk. appelsin
  • revet skall og saft av 1 stk. sitron
  • 2 ss hakket frisk estragon , dill, persille, salvie, persille eller andre urter
  • 2 båter finhakkede hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Grønne vårgrønnsaker:

  • 250 g frisk grønn asparges
  • 250 g aspargesbønner
  • 200 g sukkererter
  • 200 g frosne erter
  • 100 g frisk spinat

Dressing:

  • saft av 2 stk. lime
  • 1 stk. finhakket grønn chili
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss flytende honning
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Med urte- og sitrussmør under skinnet på kalkunfiletet lager sausen seg selv mens under stekingen. Dette er delikat og lekker festmat til små og store anledninger, med smaker som alle kan like. Friske grønne grønnsaker med lime og dill er nydelig tilbehør.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn)
  • 150 g mykt smør
  • revet skall og saft av 1 stk. appelsin
  • revet skall og saft av 1 stk. sitron
  • 2 ss hakket frisk estragon , dill, persille, salvie, persille eller andre urter
  • 2 båter finhakkede hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Grønne vårgrønnsaker:

  • 250 g frisk grønn asparges
  • 250 g aspargesbønner
  • 200 g sukkererter
  • 200 g frosne erter
  • 100 g frisk spinat

Dressing:

  • saft av 2 stk. lime
  • 1 stk. finhakket grønn chili
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss flytende honning

Slik gjør du

  1. Bland smør, appelsin, sitron, estragon og hvitløk godt sammen. Smak til med litt salt og pepper.
  2. Tørk kalkunfilet med kjøkkenpapir. og legg den med skinnsiden ned. Fordel halvparten av smøret mellom kalkunfileten og den lille, løse innerfileten. Snu fileten og løsne forsiktig skinnet med fingrene, slik at det fortsatt sitter fast langs sidene. Fordel resten av smøret under skinnet.
  3. Surr fileten med hyssing, slik at det får en jevn form. Krydre med resten av salt og pepper.
  4. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kalkunfileten. Sett formen midt i ovnen og stek i 20 minutter. Senk temperaturen til 125 °C og stek videre til steketermometeret viser 65 °C. Ta formen ut av ovnen og la kjøttet hvile i minst 15 minutter.
  5. Brekk av de nederste 3-4 centimeterne av aspargesene, og skrell av litt av skallet med en potetskreller. Del dem i 1 cm tykke strimler på skrå. Stell aspargesbønnene ved å skjære av stilkfestet (og eventuelt tuppen). Del sukkerertene i to på langs. Fjern de groveste stilkene på spinaten.
  6. Kok opp vann i en romslig kjele og forvell asparges og aspargesbønner i knapt 2 minutter. Løft dem ut med en hullsleiv og avkjøl dem i iskaldt vann.  Fortsett med sukkererter og frosne erter, men ikke la dem ligge i det varme vannet mer enn 30 sekunder. Hell av kokevannet og la grønnsakene renne godt av seg og tørk dem med litt tørkepapir.
  7. Visp sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt, pepper og honning.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

  8. Bland grønnsakene med dressingen og anrett dem på et fat. Skjær opp kalkunfileten og legg skivene ved siden av grønnsakene.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 20.04.2024 01:53:23