Kalkunfilet med julerub Kategori Gjester Vanskelighetsgrad Middels Tid Over 60 min Kalkunfilet med julerub er ikke vanskelig å lykkes med. Det smaker nydelig og passer utmerket sammen med rødkål, mango og koriander. Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 0Kommentarer Ingredienser Porsjoner 800 g kalkunfilet med skinn 1 dl julerub Rødkålsalat: 1⁄2 stk rødkål 2 stk mango 1⁄2 potte hakket frisk koriander 2 ss olje 1 ts sukker saft og skall av 1⁄2 stk lime 1⁄2 ts salt 1⁄4 ts kvernet pepper Slik gjør du Legg kalkunfileten over i en ildfast form og ha på julerub. Stek fileten i ovn på 150 °C i ca. 50 minutter eller til steketermometeret viser 68 °C. La kalkunfileten hvile i minst 15 minutter før den skjæres opp. Snitt rødkål i tynne strimler. En ostehøvel eller skreller kan gjøre denne jobben enklere. Ha rødkålstrimlene i en bolle. Skrell mango og skjær dem i terninger. Ha mango i bollen sammen med finhakket koriander. Rør sammen olje, sukker, limesaft og -skall, salt og pepper til en dressing, og hell den over salaten rett før servering. Vend alt godt sammen. Rødkål setter ofte farge på fingre og fjøl. Det kan derfor lønne seg å bruke hansker når du kutter opp og blander denne salaten. Du kan kjøpe en god rub som passer til kalkun eller kylling i butikk. Knus hel nellik og allehånde, og bland det sammen med rubben til en god krydderblanding. Hvis du vil lage en rub fra bunnen så kan du følge vår oppskrift på julerub. Kommentarer For å skrive en kommentar må du være logget inn.