Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Marinert kalkunfilet med grønnsaksform

Marinert kalkunfilet med grønnsaksform

Ingredienser

8  porsjoner
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn)
  • 4 ss frisk mynte
  • 4 ss bladpersille
  • 4 ss frisk koriander
  • 2 båter grovhakkede hvitløk
  • 1 stk. sitron saft og finrevet skall av
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 dl hvitvin
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Grønnsaksform

  • 1 stk. aubergine
  • 1 stk. grønn squash
  • 1 stk. gul squash
  • 1 stk. tomat
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ts tørket timian
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 100 g fersk mozzarella
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Marinert helstekt kalkunfilet med urter og krydder og en spennende grønnsaksform full av smak er festmat alle elsker. Denne grønnsaksformen kalles «tian» og stammer fra Provence. Den passer perfekt sammen med det milde, saftige kalkunkjøttet.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn)
  • 4 ss frisk mynte
  • 4 ss bladpersille
  • 4 ss frisk koriander
  • 2 båter grovhakkede hvitløk
  • 1 stk. sitron saft og finrevet skall av
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 dl hvitvin
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Grønnsaksform

  • 1 stk. aubergine
  • 1 stk. grønn squash
  • 1 stk. gul squash
  • 1 stk. tomat
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ts tørket timian
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 100 g fersk mozzarella

Slik gjør du

  1. Tørk kalkunfileten med kjøkkenpapir.
  2. Legg alle ingrediensene til marinaden i en hurtigmikser og kjør dem til en jevn og glatt blanding. Legg kalkunfileten i en bolle og hell over marinaden. Gni marinaden godt inn i kjøttet og dekk til. Sett kaldt over natten.
  3. Forvarm stekeovnen til 220 °C. Løft kalkunfileten ut av marinaden og legg det i en ildfast form. Ta vare på resten av marinaden til seinere. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kalkunfileten. Sett formen midt i ovnen og stek i 20 minutter. Senk temperaturen til 125 °C og stek videre til steketermometeret viser 65 °C. Ta formen ut av ovnen og la kjøttet hvile i minst 15 minutter.
  4. Skjær aubergine og squash i 2 mm tynne skiver på langs. Skjær tomat i skiver. Smør en liten (15-20 cm), rund ildfast form med olje. Rull sammen skiver av grønnsaker og legg dem i formen. Fortsett å fylle på med tomatskiver og flere skiver av grønnsaker til formen er helt full. Pensle med olivenolje og krydre med salt, pepper, timian og hvitløk.
Velg grønnsaker med omtrent samme diameter.
  1. Sett grønnsakformen inn i ovnen sammen med kalkunfileten på 125 °C. Ta kjøttet ut når det er ferdig, la grønnsaksformen være i ovnen og øk deretter temperaturen til 180 °C mens kjøttet hviler i 15 minutter.
  2. Riv biter av fersk mozzarella og legg på grønnsaksformen ved servering.

7. Skjær kjøttet i tynne skiver og legg dem på et fat. Server grønnsaksformen ved siden av. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 20.04.2024 09:41:39