Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammebog med safran, sitron og tomater

Lammebog med safran, sitron og tomater

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg lammebog eller grytekjøtt
  • 4 ss nøytral olje
  • 2 stk. finhakket løk
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • skallet av 1 stk. sitron
  • 2 ss hakket frisk ingefær
  • 1 stk. hvitløk i båter
  • 2,5 ss malt kanel
  • 0,25 ts safran
  • 1 ss kokende vann til bløtlegging av safran
  • 0,5 l kjøttbuljong (utblandet)
  • evt. 1 kg potet

salt og kvernet pepper

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1387 kcal
Fett 82 g
Protein 112 g
Karbohydrater 44 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det gode, milde lammekjøttet passer godt sammen med de aller fleste smaker, og når kjøtt og krydder får kose seg sammen i en gryte blir resultatet uimotståelig!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg lammebog eller grytekjøtt
  • 4 ss nøytral olje
  • 2 stk. finhakket løk
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • skallet av 1 stk. sitron
  • 2 ss hakket frisk ingefær
  • 1 stk. hvitløk i båter
  • 2,5 ss malt kanel
  • 0,25 ts safran
  • 1 ss kokende vann til bløtlegging av safran
  • 0,5 l kjøttbuljong (utblandet)
  • evt. 1 kg potet

salt og kvernet pepper

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1387 kcal
Fett 82 g
Protein 112 g
Karbohydrater 44 g

Slik gjør du

1. Del lammebog i grove stykker. Varm halvparten av oljen i en dyp gryte og brun kjøttstykkene slik at de får farge på alle sider. Legg dem i en ildfast form etter hvert som de blir ferdige. Bløtelegg safrantråder noen minutter i kokende vann.

2. Varm resten av oljen og surr løken til den er myk og blank. Hell over tomater og tilsett sitronskall i store biter, hakket ingefær, hvitløkbåter, kanel, safran og buljong. Kok opp hell sausen over kjøttstykkene.

3. Sett på lokk eller dekk formen med aluminiumsfolie og sett formen midt i ovnen ved 125 ºC i ca. 2 timer. Smak til med salt, pepper og eventuelt sitronsaft. 

Server med kokt ris, couscous, poteter eller godt brød.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB12 07.11.2024 23:16:02