Irsk stuing fra Cork - Cork Irish Stew

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Dette er en Irish stew fra Cork. I denne retten er det mye grønnsaker og krydderurter.

Ingredienser

  • 800 g benfritt lammekjøtt
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss olje til steking
  • 5 dl vann
  • 4 stk potet
  • 1 stk løk - hakket
  • 2 dl finhakket hodekål
  • 12 stk sølvløk
  • 1 dl stilkselleri (stangselleri)
  • 1 dl frosne erter
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 3 stk laurbærblad
  • 1 bunt liten bladpersille
  • 1 bunt frisk timian
  • 1 bunt frisk rosmarin
  • 5 stk hel pepper

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i store terninger/serveringsstykker. Krydre kjøttet med salt og pepper.
  2. Varm opp oljen i en stekepanne og brun kjøttet på alle sider. Brun bare litt av gangen og ha over i en gryte.
  3. Hell over vann slik at det dekker lammestykkene. Kok opp og ha i krydderblandingen.
  4. Krydderblanding: Pakk laurbærblad, persille, timian og rosmarin og hel pepper i en liten lerretspose, evt. rull det inn i blader fra en purre, og surr sammen med hyssing.
  5. Mens stuingen koker på svakt varme, skreller du potetene og skjærer dem først i skiver og så i strimler.
  6. Ha poteter, finhakket hodekål, løk, purreløk, sølvløk og selleri sammen med kjøttet. La det koke i 20 min. og tilsett ertene. Tilsett om nødvendig mer vann. Etter 10 minutter, eller når potetene er møre, er retten ferdig.
  7. Ta ut krydderposen, dryss over hakket persille og server.

Server med flatbrød eller annet godt brød.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.