Indrefilet av rein med kålrotpuré
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En lekker liten forrett med saftig og mørt reinsdyrkjøtt. Server indrefilet av rein i tynne skiver sammen med en kålrotpuré tilsmakt med nøttebrunt smør. Nam!
Ingredienser
porsjoner
-
200 g indrefilet av reinsdyr -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
2 ss smør til steking
Tilbehør:
-
500 g kålrot -
150 g smør til bruning -
4 stk. rosenkål
Slik gjør du
- Skrell kålrot og del den i biter. Kok kålroten i en kjele med vann til den er mør. Hell av kokevannet og sett kjelen tilbake på kokeplaten. Damp kålrotbitene lett, så det siste av kokevannet fordamper. Rør underveis.
- Kjør kålrotbitene til en glatt puré med en stavmikser.
- Lag brunet smør. Smelt smør i en liten, vid kjele over middels varme. Smøret vil etterhvert begynne å skumme og boble (vannet i smøret koker). Deretter vil skummet legge seg og fargen på smøret ha endret seg til gyllenbrunt, og dufte nøtteaktig. Pass på at smøret ikke blir brent.
- Smak til kålrotpuréen ved å spe litt av det brunede smøret i puréen. Krydre eventuelt også med salt og nykvernet pepper.
- Rens rosenkål, skjær av stygge blader med en liten kniv og plukk de fineste, store bladene til servering. Forvell rosenkålbladene i en liten kjele med lettsaltet vann, 1-2 minutter. Ha rosenkålbladene over i en bolle med iskaldt vann for å bevare den fine grønnfargen.
- Krydre indrefiletene med salt og pepper, og stek dem 1-2 minutter på hver side i en varm stekepanne med smør. Trekk stekepannen av platen og la indrefileten hvile i 5 minutter før du skjærer dem i tynne skiver.
Server indrefileten av rein med kålrotpuré, rosenkålblader og resten av det brunede smøret. Ha litt nykvernet pepper over til slutt.