Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjortestek med fløtegratinerte poteter

Hjortestek med fløtegratinerte poteter

Ingredienser

6  porsjoner
  • 2 kg hjortestek
  • 1,5 ts salt
  • 6 stk. einebær
  • 8 stk. hel pepper
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2,5 dl vann

Fløtegratinerte poteter:

  • 12 stk. potet
  • 1 stk. løk
  • 3 stk. hvitløk
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 4 dl fløte
  • 1 dl revet ost

Stekt sopp:

  • 300 g aromasopp
  • 300 g østerssopp
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss smør
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • saften av 1 stk. sitron
  • 2 ss finhakket bladpersille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

For mange er hjortekjøtt det ultimate kjøttet til festlige anledninger. Mørt og saftig med god viltsmak. Her serveres det med fløtegratinerte poteter stekt sopp og rørte tyttebær.   

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner
  • 2 kg hjortestek
  • 1,5 ts salt
  • 6 stk. einebær
  • 8 stk. hel pepper
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2,5 dl vann

Fløtegratinerte poteter:

  • 12 stk. potet
  • 1 stk. løk
  • 3 stk. hvitløk
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 4 dl fløte
  • 1 dl revet ost

Stekt sopp:

  • 300 g aromasopp
  • 300 g østerssopp
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss smør
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • saften av 1 stk. sitron
  • 2 ss finhakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Knus einerbær og pepper i en morter og bland inn salt. Gni inn hjortesteken med krydderblandingen. Stikk inn et steketermometer mot kjernen av kjøttet.
  2. Del gulrøtter og sjalottløk i to, legg grønnsakene i en ildfastform og legg steken på. Hell vann i formen og sett den inn midt i stekeovnen på 125 °C. Steketiden er ca. 2 timer, avhengig av stekens tykkelse. Når steketermometeret viser 60-65 er hjortesteken medium stekt, ved 70 °C  er den medium pluss. Steken er helt gjennomstekt på 76°C. Uansett stekegrad bør steken hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den.
  3. Skrell poteter og løk og skjær dem i skiver. Finhakk hvitløk. Legg poteter, løk og hvitløk i en smurt, ildfast form. Ha på salt og pepper og hell fløte over. Sett potetene inn sammen med steken siste 45-60 minutter. Ta ut steken og skru opp temperaturen til 200 °C, dryss over revet ost og stek videre i ca. 15 minutter, til osten har smeltet og fått en fin, gyllen farge.
    Du kan også koke potetskivene i fløten før du setter disse i ovnen. Da trenger de mindre tid i ovnen og du kan lettere smake til blandingen før du setter den i ovnen.
  4. Del soppen i passelig store biter, det er godt når soppbitene blir litt store. Stek soppen i en stor varm stekepanne med olje og smør. Krydre med salt og pepper når soppen har fått en fin gyllen farge. Drypp over litt sitronsaft og dryss grovhakket bladpersille.

Server hjortesteken med fløtegratinerte poteter, stekt sopp og rørte tyttebær. grønnsaker som rosenkål, gulrot, persillerot, brokkoli eller aspargesbønner smaker også godt til.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6416, server:MP-PRD-WEB13 02.10.2023 23:52:56