Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjortefilet med snittebønnestuing

Hjortefilet med snittebønnestuing

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av hjort
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør

Snittebønnestuing:

  • 400 g snittebønner
  • 2 dl vann
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Tilbehør:

  • 16 stk. små potet
  • 1 ss smør
  • 1 ss hakkede friske urter
  • 4 stilker frisk timian
  • 2 dl ripsgelé
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftig, smakfullt og mørt hjortekjøtt er en delikatesse. Servert med god gammeldags snittebønnestuing, ripsgelé og kokte småpoteter er dette også ganske enkelt å få til.  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av hjort
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør

Snittebønnestuing:

  • 400 g snittebønner
  • 2 dl vann
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Tilbehør:

  • 16 stk. små potet
  • 1 ss smør
  • 1 ss hakkede friske urter
  • 4 stilker frisk timian
  • 2 dl ripsgelé

Slik gjør du

1. Temperer kjøttet og skjær forsiktig av eventuelle hinner på hjortefileten. Krydre med salt og pepper og brun kjøttet på begge sider i en varm stekepanne med smør. Legg filetene i en ildfast form og stikk inn et steketermometer. Sett formen i stekeovnen på 125 °C. 

Ved kjernetemperatur på 60 °C er fileten medium stekt, og ved 65-70 °C er den medium pluss. La fileten hvile i minst 5 minutter før du skjærer i den.

2. Vask, rens og skjær snittebønnene i fine strimler, og kok dem knapt møre i vann tilsatt litt salt. Rør sammen kremfløte og hvetemel, og hell jevningen i gryten med snittebønner. La stuingen koke videre i ca. 5 minutter, eller til konsistensen er slik du vil ha. Smak til med salt og pepper.

3. Kok poteter møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og ha på smør og finhakkede urter.

Server skiver av hjort ytrefilet med snittebønnestuing, kokte småpoteter og ripsgele

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 18.04.2024 09:25:46