Hjortefilet med snittebønnestuing

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Saftig, smakfullt og mørt hjortekjøtt er en delikatesse. Servert med god gammeldags snittebønnestuing, ripsgelé og kokte småpoteter er dette også ganske enkelt å få til.  

Ingredienser

  • 800 g ytrefilet av hjort
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør

Snittebønnestuing:

  • 400 g snittebønner
  • 2 dl vann
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Tilbehør:

  • 16 stk små potet
  • 1 ss smør
  • 1 ss hakkede friske urter
  • 4 stilker frisk timian
  • 2 dl ripsgelé

Slik gjør du

  1. Temperer kjøttet og skjær forsiktig av eventuelle hinner på hjortefileten. Krydre med salt og pepper og brun kjøttet på begge sider i en varm stekepanne med smør. Legg filetene i en ildfast form og stikk inn et steketermometer. Sett formen i stekeovnen på 125 °C. Ved kjernetemperatur på 60 °C er fileten medium stekt, og ved 65-70 °C er den medium pluss. La fileten hvile i minst 5 minutter før du skjærer i den.
  2. Vask, rens og skjær snittebønnene i fine strimler, og kok dem knapt møre i vann tilsatt litt salt. Rør sammen kremfløte og hvetemel, og hell jevningen i gryten med snittebønner. La stuingen koke videre i ca. 5 minutter, eller til konsistensen er slik du vil ha. Smak til med salt og pepper.
  3. Kok poteter møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og ha på smør og finhakkede urter.

Server skiver av hjort ytrefilet med snittebønnestuing, kokte småpoteter og ripsgele

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.