Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjortefilet med snittebønnestuing

Hjortefilet med snittebønnestuing

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av hjort
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør

Snittebønnestuing:

  • 400 g snittebønner
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl vann
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Tilbehør:

  • 16 stk. små potet
  • 1 ss smør
  • 1 ss hakkede friske urter
  • 4 stilker frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 562 kcal
Fett 26 g
Protein 47 g
Karbohydrater 31 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftig, smakfullt og mørt hjortekjøtt er en delikatesse. Servert med god gammeldags snittebønnestuing, ripsgelé og kokte småpoteter er dette også ganske enkelt å få til.  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av hjort
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør

Snittebønnestuing:

  • 400 g snittebønner
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl vann
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Tilbehør:

  • 16 stk. små potet
  • 1 ss smør
  • 1 ss hakkede friske urter
  • 4 stilker frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 562 kcal
Fett 26 g
Protein 47 g
Karbohydrater 31 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Ved kjernetemperatur på 60 °C er fileten medium stekt, og ved 65-70 °C er den medium pluss. La fileten hvile i minst 5 minutter før du skjærer i den.

Server skiver av hjort ytrefilet med snittebønnestuing og kokte småpoteter. Ripsgelé eller rognebærgelé er godt tilbehør.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB14 07.12.2024 12:05:16