Hjortefilet med snittebønnestuing

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftig, smakfullt og mørt hjortekjøtt er en delikatesse. Servert med god gammeldags snittebønnestuing, ripsgelé og kokte småpoteter er dette også ganske enkelt å få til.  

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av hjort
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør

Snittebønnestuing:

  • 400 g snittebønner
  • 2 dl vann
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Tilbehør:

  • 16 stk. små potet
  • 1 ss smør
  • 1 ss hakkede friske urter
  • 4 stilker frisk timian
  • 2 dl ripsgelé

Slik gjør du

1. Temperer kjøttet og skjær forsiktig av eventuelle hinner på hjortefileten. Krydre med salt og pepper og brun kjøttet på begge sider i en varm stekepanne med smør. Legg filetene i en ildfast form og stikk inn et steketermometer. Sett formen i stekeovnen på 125 °C. 

Ved kjernetemperatur på 60 °C er fileten medium stekt, og ved 65-70 °C er den medium pluss. La fileten hvile i minst 5 minutter før du skjærer i den.

2. Vask, rens og skjær snittebønnene i fine strimler, og kok dem knapt møre i vann tilsatt litt salt. Rør sammen kremfløte og hvetemel, og hell jevningen i gryten med snittebønner. La stuingen koke videre i ca. 5 minutter, eller til konsistensen er slik du vil ha. Smak til med salt og pepper.

3. Kok poteter møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og ha på smør og finhakkede urter.

Server skiver av hjort ytrefilet med snittebønnestuing, kokte småpoteter og ripsgele