Hjortefilet med snittebønnestuing
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Saftig, smakfullt og mørt hjortekjøtt er en delikatesse. Servert med god gammeldags snittebønnestuing, ripsgelé og kokte småpoteter er dette også ganske enkelt å få til.
Ingredienser
-
800 g ytrefilet av hjort -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
2 ss smør
Snittebønnestuing:
-
400 g snittebønner -
2 dl vann -
1 dl kremfløte -
1 ss hvetemel -
1 ts salt -
0,5 ts pepper
Tilbehør:
-
16 stk. små potet -
1 ss smør -
1 ss hakkede friske urter -
4 stilker frisk timian -
2 dl ripsgelé
Slik gjør du
1. Temperer kjøttet og skjær forsiktig av eventuelle hinner på hjortefileten. Krydre med salt og pepper og brun kjøttet på begge sider i en varm stekepanne med smør. Legg filetene i en ildfast form og stikk inn et steketermometer. Sett formen i stekeovnen på 125 °C.
2. Vask, rens og skjær snittebønnene i fine strimler, og kok dem knapt møre i vann tilsatt litt salt. Rør sammen kremfløte og hvetemel, og hell jevningen i gryten med snittebønner. La stuingen koke videre i ca. 5 minutter, eller til konsistensen er slik du vil ha. Smak til med salt og pepper.
3. Kok poteter møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og ha på smør og finhakkede urter.
Server skiver av hjort ytrefilet med snittebønnestuing, kokte småpoteter og ripsgele