Røsti

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Denne tradisjonsrike potetretten fra Sveits passer som tilbehør til de fleste kjøttretter.

Ingredienser

  • 10 stk potet
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 200 °C.
  2. Skrell poteter og riv dem grovt med et rivjern.
  3. Bruk hendene og klem væske ut av potetene. Tørk godt med kjøkkenpapir. Bland i salt og pepper. 
  4. Stek røsti som en hel kake i en varm stakepanne (ca. 22 diameter) med smør. Snu den ved hjelp av et lokk eller en tallerken. 
  5. Hvelv røstien over på et bakepapirkledd stekebrett og stek videre midt i stekeovn i ca. 10 minutter, til den har fått en gyllen og sprø overflate. Dryss over persille før servering. 
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.