Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
BRØDSTUFFING

Ingredienser

  • 3 stk. store egg
  • 0,75 stk. rustikk landbrød i terninger
  • 200 g aromasopp delt i fire
  • 2 ss til steking smør
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 bunt vårløk i tynne skiver
  • 4 dl finhakket stilkselleri (stangselleri)
  • 2 ss grovhakket frisk frisk kruspersille
  • 2 ss grovhakket frisk oregano
  • 2 ss grovhakket frisk salvie
  • 2 ss grovhakket frisk timian
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 2 ts flaksalt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 1 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 50 g grovrevet parmesan
Del

Brødstuffing

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vi anbefaler ikke å fylle kalkunen med stuffing. Men du kan gjerne servere den ved siden av. Her er en supergod og saftig brødstuffing med sopp og urter. Perfekt tilbehør til både kalkun og kylling.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 3 stk. store egg
  • 0,75 stk. rustikk landbrød i terninger
  • 200 g aromasopp delt i fire
  • 2 ss til steking smør
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 bunt vårløk i tynne skiver
  • 4 dl finhakket stilkselleri (stangselleri)
  • 2 ss grovhakket frisk frisk kruspersille
  • 2 ss grovhakket frisk oregano
  • 2 ss grovhakket frisk salvie
  • 2 ss grovhakket frisk timian
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 2 ts flaksalt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 1 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 50 g grovrevet parmesan

Slik gjør du

  1. Legg brødterninger utover på et bakepapirkledd stekebrett. Sett brettet midt i stekeovn på 220 °C og tørk brødet i ca. 15 minutter. Avkjøl.
  2. Fres sopp i en varm stekepanne med smør, ca. 5 minutter.
  3. Ha i løk, vårløk, selleri, urter, hvitløk, salt og pepper og stek til grønnsakene er møre, 6-8 minutter.
  4. Bland sammen brødterninger og grønnsaksblanding i en stor bolle. Visp sammen egg og buljong og hell det over brødblandingen. Dryss på parmesan og vend rundt til det er godt blandet. Tilsett litt mer utblandet buljong om blandingen er tørr.
  5. Ha blandingen i en godt smurt ildfast form. Dekk med aluminiumsfolie og stek brødstuffingen i stekeovn i ca. 30 minutter.
  6. Fjern folien og stek til stuffingen har fått en fin og gyllen farge, 25-30 minutter. 

Server brødstuffingen til helstekt kalkun på Thanksgiving, eller et saftig kalkunbryst.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB14 27.01.2023 13:12:02