Ingredienser

  • 500 g tyttebær
  • revet skall og saft fra 1 stk. appelsin
  • 500 g sukker
  • ca. 2 dl vann (tilsett mer ved behov)
  • 0,5 stk. rød chili , finhakket
Del

Tyttebær- og appelsinmarmelade

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Tyttebær gjør seg godt sammen med appelsin og chili, og denne krydrede marmeladen passer utmerket både til thanksgivingkalkun og en god søndagsstek.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 500 g tyttebær
  • revet skall og saft fra 1 stk. appelsin
  • 500 g sukker
  • ca. 2 dl vann (tilsett mer ved behov)
  • 0,5 stk. rød chili , finhakket

Slik gjør du

  1. Bland tyttebær, appelsinskall og -saft og chili i en kjele. Tilsett vann, kok opp, og la det småkoke i ca. 10 minutter til bærene sprekker og massen blir “grøtete”.
  2. Tilsett sukker i et par omganger, la det løse seg helt mellom hver gang. Kok opp og la marmeladen koke i ca. 45 minutter. Hell deretter over på rengjorte, tørre, varme glass og skru på lokk med en gang. Avkjøl til romtemperatur og oppbevar glassene kjølig.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant