Fylt kyllingfilet

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Kyllingfilet er mild på smak og alltid mørt, og egner seg veldig godt til å lage små, lekre, fylte rulader av. Nydelig mat i et hyggelig vennelag, eller kanskje som en lekker tapasrett? Vi serverer dem med små, bakte poteter og tomater.

Ingredienser

 • 4 stk kyllingfilet
 • 6 stk soltørkede tomater
 • ca. 100 g fetaost
 • 2 ss frisk oregano
 • 1 glass pesto

salt og pepper

Slik gjør du

 1. Ha små poteter, grovhakket hvitløk og olje i en pose og bland godt. Hell alt i en ildfast form og dryss over litt salt. Bak potetene midt i ovnen 200 °C i ca. en halv time. Legg cherrytomater i formen og la dem bake med de siste 10-15 minuttene.
 2. Bruk en skarp kniv og skjær kyllingfiletene i to på langs slik at de fortsatt henger sammen når de brettes ut. Legg en og en mellom to lag plast og bank dem forsiktig ut til jevn tykkelse med en tresleiv eller liknende. 
 3. Grovhakk soltørkede tomater og skjær mozzarella i skiver. Fordel soltørkede tomater, mozzarella og basilikumblader på de flate kyllingfiletene og rull sammen til jevne pølser. Bryk husholdningssnøre eller tynn bomullstråd og bind opp ruladene slik at de er jevnt tykke. 
 4. Varm en stekepanne med litt smør og olje og brun ruladene rundt det hele. Krydre med litt salt og pepper. Legg ruladene over i en liten ildfast form.
 5. Stek ruladene ferdig i stekeovnen på 200 °C i ca. 15-20 minutter. Kjernetemperaturen skal være 68-70 °C. La ruladene hvile i noen minutter før du fjerner hyssingen og skjærer dem opp.

Både kyllingfilet og poteter kan forberedes i god tid før servering og stekes samtidig i stekeovnen. Skal du servere mange, kan potetene stekes ferdig først, og varmes igjen mens kyllingen hviler. 

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.