Fruktsalat til jul

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

En frisk og fargerik fruktsalat er ofte den perfekte avslutningen på et godt måltid. Med frukt og krydder som fiken, klementiner, røde epler, kanel og stjerneanis får fruktsalaten en smak av jul.

Ingredienser

Sukkerlake:

  • 1 stk vaniljestang
  • 12 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 2 stk stjerneanis
  • 1 stk hel kanel

Fruktsalat:

  • 2 stk klementin
  • 2 stk frisk fiken
  • 2 stk rødt eple
  • 1 stk pære
  • 1 stk persimon
  • 1 pk bjørnebær
  • 2 ss hakkede pecannøtter (kan sløyfes)
  • 1 dl tranebær

Slik gjør du

  1. Snitt vaniljestang på langs og skrap ut vaniljefrøene med en kniv. Kok opp vann, sukker, vaniljestang og frø. Når sukkeret har løst seg opp, ha i tranebær og la dem trekke i laken noen minutter. Sett laken til avkjøling.
  2. Skrell klementin og skjær klementinbåtene i mindre biter. Ha dem i en bolle eller en skål.
  3. Skjær fiken og eple i båter, pære og persimon i terninger. Del bjørnebær i to og ha all frukten i skålen med klementiner. Vend alt forsiktig sammen.
  4. Hell over sukkerlaken og la frukten trekke litt i laken før servering. Dryss over grovhakkede pecannøtter før servering.

Til fruktsalaten kan du gjerne servere pisket krem, råkrem, vaniljesaus, vaniljekrem eller vaniljeis.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.