Grillet scampi med maissalsa

Kategori
Kos
Tid
Over 60 min

Scampi er med sin delikate farge og deilige smak populært både hos voksne og barn. Pass på at du velger ASC eller MSC-sertifiserte scampi, som er produsert på en miljøvennlig måte.

Ingredienser

  • 500 g scampi

Marinade:

  • 1 dl olje
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss tørket persille
  • 1 ts tørket oregano
  • 14 ts kvernet pepper
  • 14 ts sriracha (asiatisk chilisaus) eller annen chilisaus

Maissalsa:

  • 1 boks hermetiske maiskorn
  • 12 stk rødløk
  • 1 stk rød chili
  • 12 potte frisk koriander
  • 1 ss honning
  • 2 stk jalapeño
  • 2 ss olivenolje
  • saften av 1 stk lime

Slik gjør du

  1. Rens scampi og fjern den svarte tarmen. Legg dem i en skål.
  2. Bland sammen de øvrige ingrediensene og hell dem over scampiene. Bland godt. Dekk til og sett kaldt i 1-3 timer.
  3. Tørk av det meste av marinaden og træ scampiene på to grillspyd, slik at de er lette å snu på grillen. Dryss over litt salt.
  4. Grill scampiene raskt på begge sider over høy varme til de akkurat skifter farge, 3-4 minutter.
  5. Hell maiskorn i et dørslag og la dem renne godt av seg.
  6. Finhakk løk, chili, jalapeños og koriander og bland med maisen. Bland inn honning og olivenolje og smak til med limesaft og litt salt og pepper.

Server grillspydene nygrillet sammen med maissalsaen.

Hva betyr sertifiseringene?
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.