Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet scampi med maissalsa

Ingredienser

  • 500 g scampi

Marinade:

  • 1 dl olje
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss tørket persille
  • 1 ts tørket oregano
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts sriracha (asiatisk chilisaus) eller annen chilisaus

Maissalsa:

  • 1 boks hermetiske maiskorn
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 stk. rød chili
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 1 ss honning
  • 2 stk. jalapeño
  • 2 ss olivenolje
  • saften av 1 stk. lime
Del

Grillet scampi med maissalsa

(0)
Tid
Over 60 min

Scampi er med sin delikate farge og deilige smak populært både hos voksne og barn. Pass på at du velger ASC eller MSC-sertifiserte scampi, som er produsert på en miljøvennlig måte.

Tid
Over 60 min

Ingredienser

  • 500 g scampi

Marinade:

  • 1 dl olje
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss tørket persille
  • 1 ts tørket oregano
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts sriracha (asiatisk chilisaus) eller annen chilisaus

Maissalsa:

  • 1 boks hermetiske maiskorn
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 stk. rød chili
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 1 ss honning
  • 2 stk. jalapeño
  • 2 ss olivenolje
  • saften av 1 stk. lime

Slik gjør du

  1. Rens scampi og fjern den svarte tarmen. Legg dem i en skål.
  2. Bland sammen de øvrige ingrediensene og hell dem over scampiene. Bland godt. Dekk til og sett kaldt i 1-3 timer.
  3. Tørk av det meste av marinaden og træ scampiene på to grillspyd, slik at de er lette å snu på grillen. Dryss over litt salt.
  4. Grill scampiene raskt på begge sider over høy varme til de akkurat skifter farge, 3-4 minutter.
  5. Hell maiskorn i et dørslag og la dem renne godt av seg.
  6. Finhakk løk, chili, jalapeños og koriander og bland med maisen. Bland inn honning og olivenolje og smak til med limesaft og litt salt og pepper.

Server grillspydene nygrillet sammen med maissalsaen.

ASC-sertifisering: en global standard for miljøsertifisert havbruk. Les mer om ASC-sertifisering.

MSC-sertifisering: Fiskeristandarden måler bærekraften til fiskerier som driver med villfangst. Standarden er åpen for alle fiskerier. Les mer om MSC-standardene.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB14 31.03.2023 07:37:06