Grillet hummer

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Grillet hummer gir en deilig følelse av luksus, og egner seg perfekt som forrett eller koserett i varme sommerkvelder. 

Ingredienser

  • 2 stk hummer
  • 100 g smør
  • 2 ss bladpersille
  • 1 ts chiliflakes
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 12 ts kvernet pepper
  • revet skall og saft av 1 stk sitron
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Bland sammen smør, persille, chiliflak, hvitløk, sitronskall, -saft og pepper i en bolle til et godt urtesmør.
  2. Del hummeren i to ved å sette knivspissen bak hodet og kløyve halen og deretter hodet. Fjern tarmen og eventuelt andre urenheter. Brekk av klørne og bruk baksiden av en stor kniv til å knuse skallet (det skal fortsatt henge sammen).
  3. Legg de halve hummerne på et bakepapir og pensle dem med litt olje. Legg dem med kuttsiden ned på varm grill i to minutter. Snu dem over og fordel urtesmøret i skallene. Legg på klørne også. Grill hummerne videre til smøret har smeltet, ca 3-4 minutter.

Server hummerne rykende varme, gjerne med ferskt brød til å dyppe i urtesmøret.

Hummerne kan også gratineres i stekeovn under grillelementet i 3-5 minutter. Bruker du ferdig kokt hummer er gratineringstiden noe kortere.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.