Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammegryte med mørkt øl

Lammegryte med mørkt øl

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 4 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 1000 g potet
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 4 kvister frisk timian
  • 3 ss hakket bladpersille
  • skallet av 1 stk. sitron
  • 0,33 l mørkt øl
  • 3 dl vann
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 0,5 kg frisk sjampinjong
  • 4 dl frosne erter
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Langtidskoking er en fantastisk metode for å få det beste ut av råvarene. Denne lammegryta med mørkt øl og sitron er verdt koketida.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 4 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 1000 g potet
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 4 kvister frisk timian
  • 3 ss hakket bladpersille
  • skallet av 1 stk. sitron
  • 0,33 l mørkt øl
  • 3 dl vann
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 0,5 kg frisk sjampinjong
  • 4 dl frosne erter
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Del kjøttet i ca. 3x3 cm store biter. 
  2. Skrell gulrot og løk. Del gulrot i biter og løk i båter. Vask potetene grundig, men behold gjerne skallet på.
  3. Legg grønnsaker, kjøtt og poteter om hverandre i en stor gryte, gjerne en jerngryte.
  4. Tilsett urter, revet sitronskall og hell over øl, vann og buljongterning. Krydre med salt og pepper. 
  5. Kok opp, sett på lokk og senk varmen. La gryten småkoke til kjøttet er mørt og poteter og grønnsaker er myke. 
  6. Del opp sjampinjongen. Legg i sjampinjongbitene etter ca. ½ time.
  7. Tilsett ertene rett før servering, og la dem bli varme. Juster smaken med salt og pepper.

Server lammegryten rykende varm i dype tallerkener.

Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får i stedet for lam, men husk at fårekjøttet trenger lenger tilberedningstid. Kok eventuelt fårekjøttet 1 time på forhånd.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB11 24.09.2023 21:25:46