Lammegryte med mørkt øl

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Langtidskoking er en fantastisk metode for å få det beste ut av råvarene. Denne lammegryta med mørkt øl og sitron er verdt koketida.

Ingredienser

  • 112 kg fårikålkjøtt
  • 4 stk gulrot
  • 1 stk løk
  • 1000 g potet
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 4 kvister frisk timian
  • 3 ss hakket bladpersille
  • 1 stk Skallet av sitron
  • 13 l mørkt øl
  • 3 dl vann
  • 1 stk hønsebuljongterning
  • 12 kg frisk sjampinjong
  • 4 dl frosne erter
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Del kjøttet i ca. 3x3 cm store biter. 
  2. Skrell gulrot og løk. Del gulrot i biter og løk i båter. Vask potetene grundig, men behold gjerne skallet på.
  3. Legg grønnsaker, kjøtt og poteter om hverandre i en stor gryte, gjerne en jerngryte.
  4. Tilsett urter, revet sitronskall og hell over øl, vann og buljongterning. Krydre med salt og pepper. 
  5. Kok opp, sett på lokk og senk varmen. La gryten småkoke til kjøttet er mørt og poteter og grønnsaker er myke. 
  6. Del opp sjampinjongen. Legg i sjampinjongbitene etter ca. ½ time.
  7. Tilsett ertene rett før servering, og la dem bli varme. Juster smaken med salt og pepper.

Server lammegryten rykende varm i dype tallerkener.

Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får i stedet for lam, men husk at fårekjøttet trenger lenger tilberedningstid. Kok eventuelt fårekjøttet 1 time på forhånd.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.