Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Champagnemousse

Champagnemousse

Ingredienser

porsjoner
  • 5 stk. gelatinplater
  • 4 stk. egg
  • 200 g sukker
  • 1,5 dl kremfløte
  • saft av 2 stk. lime /-jus
  • 1,5 dl champagne eller annen musserende vin

Pynt:

  • finrevet skall av 2 stk. lime
  • 2 ss sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 324 kcal
Fett 13 g
Protein 7 g
Karbohydrater 39 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Syrlig, søt, luftig og lekker - champagnemousse er den perfekte dessert når noe skal feires.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 5 stk. gelatinplater
  • 4 stk. egg
  • 200 g sukker
  • 1,5 dl kremfløte
  • saft av 2 stk. lime /-jus
  • 1,5 dl champagne eller annen musserende vin

Pynt:

  • finrevet skall av 2 stk. lime
  • 2 ss sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 324 kcal
Fett 13 g
Protein 7 g
Karbohydrater 39 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Tips: Dypp kanten på glassene i litt eggehvite og deretter i en blanding av revet limeskall og sukker for å få en dekorativ pyntekanten.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB11 13.12.2024 05:32:53