Ingredienser

  • 3,5 dl melk eller kremfløte
  • 6 dl egg
  • 0,75 ts salt

Hvetegressdressing:

  • 0,5 pk hvetegress
  • 0,5 båt hvitløk
  • 1,5 dl olivenolje

salt og kvernet pepper

  • 1 ss sitronsaft
Del

Egg royal med crème fraîche og løyrom

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Server en lekker forrett med eggestand, løyrom og hvetegressdressing.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 3,5 dl melk eller kremfløte
  • 6 dl egg
  • 0,75 ts salt

Hvetegressdressing:

  • 0,5 pk hvetegress
  • 0,5 båt hvitløk
  • 1,5 dl olivenolje

salt og kvernet pepper

  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Kok opp melk og avkjøl. Visp først eggene lett sammen, og visp inn melk og salt.
  2. Hell røren i en godt smurt form, og plasser formen i en langpanne. Sett den inn i ovnen på nederste rille, og hell kokende vann i pannen halvveis opp på kanten av formen. Stek i stekeovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter eller til eggestanden har stivnet. Avkjøl og hvelv ut av formen.
  3. Bland alt til dressingen i en hurtigmikser og kjør til hvetegresset er helt finhakket. Smak til med salt og kvernet pepper. Bland med litt sitronsaft rett før servering.

Skjær eggestanden i ønskede biter og anrett den på en toast sammen med frisk salat, crème fraiche, løyrom og hvetegressdressing.

Bland inn finhakkede urter i eggeblandingen før den helles i formen. Dill, persille, gressløk, estragon eller kjørvel smaker godt sammen med egg.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant