Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Egg Royal

Egg royal med crème fraîche og løyrom

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl matfløte eller melk
  • 6 stk. egg
  • 0,5 ts salt

Dilldressing:

  • 0,5 potte frisk dill
  • 0,5 båt hvitløk
  • 1,5 dl olivenolje
  • saft av 0,25 stk. sitron

Til servering:

  • 4 skiver grovt brød
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 0,25 pk feldsalat eller annen frisk salat
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Eggestand er en litt glemt tilberedningsmåte for egg. Ufortjent synes vi, for en perfekt eggestand er nydelig, fløyelsmyk og delikat og egner seg perfekt som en liten forrett. som her, servert med knasende sprøtt brød, løyrom og dilldressing.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl matfløte eller melk
  • 6 stk. egg
  • 0,5 ts salt

Dilldressing:

  • 0,5 potte frisk dill
  • 0,5 båt hvitløk
  • 1,5 dl olivenolje
  • saft av 0,25 stk. sitron

Til servering:

  • 4 skiver grovt brød
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 0,25 pk feldsalat eller annen frisk salat
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %

Slik gjør du

  1. Ha fløte/melk i en liten kjele og varm opp til kokepunktet. Hell over i en skål og avkjøl.
  2. Visp eggene lett sammen, og visp deretter inn den avkjølte fløten/melken og saltet.
  3. Hell blandingen i en liten, godt smurt form, slik at eggemassen blir ca. 2 1/2 cm høy. Plasser formen i en langpanne. Sett den inn i ovnen på nederste rille, og hell kokende vann i pannen halvveis opp på kanten av formen. Stek i stekeovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter, eller til eggestanden har stivnet. Avkjøl helt, løsne med en kniv langs kantene og hvelv royalen ut av formen.
  4. Finhakk dill og hvitløk og bland med olje. Smak til med salt og pepper. Bland inn litt sitronsaft rett før servering.
  5. Stikk ut brødskivene med en rund utstikker, eller skjær dem i ønskede biter. varm en stekepanne med smør og stek skivene til de er gylne og sprø. Legg over på litt tørkepapir.
  6. Stikk ut eggestanden eggestanden i samme fasong som brødskivene.
  7. Anrett eggestanden på brødskivene sammen med frisk salat, crème fraiche og løyrom. Ha litt dilldressing rundt.
Bland inn finhakkede urter i eggeblandingen før den helles i formen. Dill, persille, gressløk, estragon eller kjørvel smaker godt sammen med egg.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 19.04.2024 06:35:56