Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Elgcarpaccio

Elgcarpaccio

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g indrefilet av elg
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss margarin
  • 3 ss hakket frisk kruspersille og evt. andre urter (timian, kjørvel)

Sopp og bringebær:

  • 200 g kantarell
  • 1 ss smør
  • 2 ss appelsinmarmelade
  • 200 g bringebær
  • 0,25 potte frisk kjørvel
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Elgkjøttet fortjener sin carpaccio! Nyt denne smaksopplevelsen der skogens konge danser sammen med sopp, bær og et lite innslag av appelsin. Den passer godt som forrett, en mellomrett, eller kveldskos.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g indrefilet av elg
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss margarin
  • 3 ss hakket frisk kruspersille og evt. andre urter (timian, kjørvel)

Sopp og bringebær:

  • 200 g kantarell
  • 1 ss smør
  • 2 ss appelsinmarmelade
  • 200 g bringebær
  • 0,25 potte frisk kjørvel

Slik gjør du

  1. Renskjær indrefileten for eventuelle sener. Brun den lett i stekepanne.
  2. Hakk urter og bland sammen med salt og pepper på en fjel. Rull fileten i blandingen, pakk inn i plastfolie og legg den i fryseren et par timer.
  3. Skjær elgfileten i 2-3 mm tykke skiver, og legg dem på tallerken.
  4. Stek kantareller i smør, bland inn appelsinmarmelade. Legg kantareller, bringebær og kjørvel over kjøttet. Dryss litt flaksalt og nykvernet pepper over til slutt.

Server med brød.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 20.04.2024 16:04:59