Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Brisket med bbq-saus

Brisket med bbq-saus

Ingredienser

porsjoner

Brisket:

  • 1 stk. brisket , 4-6 kg
  • 30 g salt
  • 30 g kvernet pepper
  • 2 dl eplejuice til spraying
  • 2 dl eplecidereddik

BBQ-saus:

  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 stk. grovhakket løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1,5 ts chilipulver
  • 4 ts chipotle chilipulver
  • 0,5 ts salt
  • 1,25 dl sterk kaffe
  • 1,25 dl worchestershiresaus
  • 2,5 dl ketchup
  • 1,25 dl eplecidereddik
  • 100 g brunt sukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Brisket er grillmaten med stor G! Saftig og smoky storfekjøtt er konge sammen med BBQ-saus, som de serverer det i Sørstatene. Og du, sitter du igjen med mye kjøtt er brisket super restemat, og kan brukes i blant annet sandwich, buns eller i street taco. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Brisket:

  • 1 stk. brisket , 4-6 kg
  • 30 g salt
  • 30 g kvernet pepper
  • 2 dl eplejuice til spraying
  • 2 dl eplecidereddik

BBQ-saus:

  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 stk. grovhakket løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1,5 ts chilipulver
  • 4 ts chipotle chilipulver
  • 0,5 ts salt
  • 1,25 dl sterk kaffe
  • 1,25 dl worchestershiresaus
  • 2,5 dl ketchup
  • 1,25 dl eplecidereddik
  • 100 g brunt sukker

Slik gjør du

Brisket på grillen trenger tid. Start gjerne tidlig om morgenen om du skal ha kjøttet klart til en sen middag. Se innom kjøttet ofte, og spray regelmessig for å holde fuktigheten oppe.  

trinn du kan merke av

Rubben gnis inn i overflaten på kjøttet som skal grilles. Kjøttet kan ligge med denne krydderblandingen innpakket i kjøleskap opptil ett døgn før man starter grillingen. 

Spray eller pensle kjøttet med eplejuice underveis i stekingen, slik at kjøttet er fuktig til enhver tid. Sukkeret i juicen gir i tillegg kjøttet en god "bark", eller stekeskorpe.

Server gjerne brisket med syltede grønnsaker, coleslaw eller brokkolisalat med bacon.

Brisket med bbq-saus

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB11 20.07.2024 06:44:41