Brødsmulesti
Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.
Hel brisket er sjefen av BBQ, et saftig og mørt stykke kjøtt med masse smak! Brisket kan smokes på grillen, eller stekes i ovnen. Server med syltet rødløk, pickles, syltet jalapeños og andre syrlige go'saker.
Brisket på grillen trenger tid. Start gjerne tidlig om morgenen om du skal ha kjøttet klart til en sen middag. Se innom kjøttet ofte, og spray regelmessig for å holde fuktigheten oppe.
Rubben gnis inn i overflaten på kjøttet som skal grilles. Kjøttet kan ligge med denne krydderblandingen innpakket i kjøleskap opptil ett døgn før man starter grillingen.
Spray eller pensle kjøttet med eplejuice underveis i stekingen, slik at kjøttet er fuktig til enhver tid. Sukkeret i juicen gir i tillegg kjøttet en god "bark", eller stekeskorpe.
Sitter du igjen med mye kjøtt, kan du pakke det godt inn i plastfolie og oppbevare i kjøleskapet. Spray gjerne med vann eller eplejuice ved oppvarming. Brisket er super restemat, og smaker skikkelig digg til sandwicher, sliders eller street tacos.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.