Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spareribs med bbq saus og coleslaw

Spareribs med bbq-saus og coleslaw

Ingredienser

porsjoner
  • 3 kg spareribs
  • 1 ss salt
  • 1 ss kvernet pepper
  • 2 dl eplejuice
  • 2 ss eplecidereddik

BBQ-saus:

  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 stk. finhakket løk
  • 3 båter grovhakket hvitløk
  • 1,5 ts chilipulver
  • 4 ts chipotle chilipulver
  • 0,5 ts salt
  • 1,25 dl sterk kaffe
  • 1,25 dl worchestershiresaus
  • 2,5 dl ketchup
  • 1,25 dl eplecidereddik
  • 100 g brunt sukker

Coleslaw:

  • 8 ss majones
  • 4 dl kefir
  • 4 dl lettrømme
  • 1 ts karri
  • 1 stk. nykål, sommerkål eller spisskål
  • 4 stk. gulrot
  • 2 stk. syrlig eple
  • 4 ss bladpersille

Syltet rødløk:

  • 2 stk. rødløk
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,25 ts hel pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1985 kcal
Fett 141 g
Protein 85 g
Karbohydrater 76 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Klassisk grillmat forblir en favoritt år etter år! Saftig spareribs med BBQ-saus, frisk coleslaw og syltet rødløk. Alt tilbehøres kan preppes i forkant, og lages i store porsjoner for en lang grillsommer. Og du, her er det lov til å spise med henda!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 3 kg spareribs
  • 1 ss salt
  • 1 ss kvernet pepper
  • 2 dl eplejuice
  • 2 ss eplecidereddik

BBQ-saus:

  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 stk. finhakket løk
  • 3 båter grovhakket hvitløk
  • 1,5 ts chilipulver
  • 4 ts chipotle chilipulver
  • 0,5 ts salt
  • 1,25 dl sterk kaffe
  • 1,25 dl worchestershiresaus
  • 2,5 dl ketchup
  • 1,25 dl eplecidereddik
  • 100 g brunt sukker

Coleslaw:

  • 8 ss majones
  • 4 dl kefir
  • 4 dl lettrømme
  • 1 ts karri
  • 1 stk. nykål, sommerkål eller spisskål
  • 4 stk. gulrot
  • 2 stk. syrlig eple
  • 4 ss bladpersille

Syltet rødløk:

  • 2 stk. rødløk
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,25 ts hel pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1985 kcal
Fett 141 g
Protein 85 g
Karbohydrater 76 g

Slik gjør du

Prepp gjerne en stor porsjon av BBQ-saus, syltet rødløk og coleslaw når du først er i gang, og oppbevar i tette bokser, så har du tilbehør til flere middager fremover.

Grillprepp tilebhør

trinn du kan merke av
Spareribs råvarebilder

Coleslaw bør stå kaldt i minst én time før servering, og kan med fordel lages dagen i forveien. Prepp gjerne en stor porsjon når du først er i gang, og oppbevar i tette bokser, så har du coleslaw til flere middager fremover.

Løken blir best om den får stå og utvikle smak en stund.

Skjær spareribs i skiver mellom beina, og ha over BBQ-saus. Server med coleslaw, syltet rødløk - og kanskje en serviett eller to!

Spareribs med bbq saus og coleslaw

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB12 04.11.2024 18:24:33