Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bigos, polsk gryte

Bigos, polsk gryte

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g svinebog uten bein i terninger
  • 400 g røkt skinke i terninger
  • 325 g hvitløkpølse i tykke skiver
  • 2 ss smør
  • 3 stk. løk i tynne båter
  • 250 g frisk sjampinjong delt i fire
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 3 stk. eple i tykke skiver
  • 5 dl kjøttkraft eller buljong
  • 5 dl hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss sukker
  • 2 stk. laurbærblad
  • 500 g surkål
  • 100 g bacon i strimler
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bigos er  nasjonalrett i Polen, og er også kjent som «jegergryte». Retten inneholder gjerne ulike kjøttslag, pølser og bacon. Vi har laget vår variant med svinekjøtt, men her er det rom for personlige variasjoner. Og akkurat som fårikål smaker bigod enda bedre dagen etter!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g svinebog uten bein i terninger
  • 400 g røkt skinke i terninger
  • 325 g hvitløkpølse i tykke skiver
  • 2 ss smør
  • 3 stk. løk i tynne båter
  • 250 g frisk sjampinjong delt i fire
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 3 stk. eple i tykke skiver
  • 5 dl kjøttkraft eller buljong
  • 5 dl hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss sukker
  • 2 stk. laurbærblad
  • 500 g surkål
  • 100 g bacon i strimler
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server bigos gjerne med mørkt rugbrød eller kokte poteter og rømme.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB15 25.04.2024 14:39:49