Béarnaisesaus

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Denne fløyelsmyke og litt skarpe béarnaisesausen, smaker aller best i hjemmelaget utgave. Utrolig godt til biff, men funker selvsagt til mange andre matretter som trenger ledsagelse av en nydelig saus.

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g smør
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 0,5 dl hvitvinseddik
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,5 ts grovmalt pepper
  • 3 ss vann
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 3 stk. eggeplomme
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • eventuelt saft av 0,25 stk. sitron
  • 1 ss hakket frisk kjørvel

Slik gjør du

Servert med en saftig biff og hjemmelaget pommes frites, blir dette en sikker vinner på middagsbordet.  

bar