Ingredienser

  • 800 g ytrefilet av lam
  • 2 ss virgin olivenolje
  • 1 ss frisk rosmarin
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Bulgursalat:

  • 5 dl bulgur
  • 1 l vann
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 4 ts malt spisskummen
  • 2 ts salt
Del

Ytrefilet av lam med bulgur

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skal du imponere som sommerkokk, er det norsk lam på grillen som gjelder. Ytrefilet av lam er raskt å grille og vil garantert gi grillsjefen bonuspoeng.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 800 g ytrefilet av lam
  • 2 ss virgin olivenolje
  • 1 ss frisk rosmarin
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Bulgursalat:

  • 5 dl bulgur
  • 1 l vann
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 4 ts malt spisskummen
  • 2 ts salt

Slik gjør du

  1. Skrell hvitløk og hakk den fint. Hakk rosmarin.
  2. Bland sammen olivenolje, hvitløk, rosmarin, salt og pepper til en marinade. La fileten ligge i marinanden i minst 30 minutter.
  3. Skrell gulrot og løk og hakk det fint. 
  4. Kok opp vannet og ha i alle ingrediensene til bulgursalaten. Kok bulguren etter anvisning på pakken. Salaten kan spises varm, lun eller kald. 
  5. Grill lammefileten ca. 6 minutter på hver side på direkte varme, til kjøttet får en fin grillskorpe. La kjøttet hvile like lenge som du griller det. 
  6. Skjær kjøttet i tynne skiver og server med bulgursalaten.

Istedet for ytrefilet av lam (lammefilet) kan du også bruke fårefilet.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant