Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Marinert lammefilet med smørstekte rødbeter og spinat

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 600 g ytrefilet av lam
  • 4 ss olivenolje
  • 2 båter hvitløk
  • 2 stilker hakket frisk rosmarin
  • 1 ss olje
  • 1 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Myntedressing:

  • 2 dl matyoghurt
  • 4 ss finhakket frisk mynte
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

  • 8 stk. små rødbete
  • 200 g brokkolini
  • 2 stk. rødløk
  • 500 g babyspinat
  • 1 boks store hvite bønner
  • 2 ss smør til steking

  • 2 dl quinoa frø
  • 2 dl lammekraft
  • 2 dl vann
Del

Marinert lammefilet med smørstekte rødbeter og spinat

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Marinert lammefilet med smørstekte rødbeter og spinat, servert med en frisk mynteyoghurt, er et fantastisk måltid som pirrer smaksløkene.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 600 g ytrefilet av lam
  • 4 ss olivenolje
  • 2 båter hvitløk
  • 2 stilker hakket frisk rosmarin
  • 1 ss olje
  • 1 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Myntedressing:

  • 2 dl matyoghurt
  • 4 ss finhakket frisk mynte
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

  • 8 stk. små rødbete
  • 200 g brokkolini
  • 2 stk. rødløk
  • 500 g babyspinat
  • 1 boks store hvite bønner
  • 2 ss smør til steking

  • 2 dl quinoa frø
  • 2 dl lammekraft
  • 2 dl vann

Slik gjør du

  1. Renskjær lammefilet og legg den i en plastpose. Bland olje, hvitløk og rosmarin til en marinade, og hell det over kjøttet. La kjøttet ligge i marinaden minst en time. 
  2. Bland mynte og yoghurt sammen, smak til med salt og pepper. La det stå i kjøleskapet ca. 1 time før servering for å trekke smak. 
  3. Vask rødbeter og kok dem i lettsaltet vann med skallet på til de er møre, 20-30 minutter.  Avkjøl, skrell og kutt rødbetene i båter.
  4. Brun kjøttet raskt på alle sider i en panne med smør, etterstek den i ovn på 125 °C, ca. 20 minutter.  Når steketermometeret viser 65 °C er kjøttet medium stekt.  La fileten hvile i ca. 10 minutter før det skjæres opp. 
  5. Legg quinoafrø i bløt ca. 5 minutter. Hell av vannet og kok dem i kraft/vann i 10-15 minutter. Du ser en lysende hvit ring i hvert frø når de er ferdige. 
  6. Kok brokkolini i lettsaltet vann, ca. 2 minutter. Legg dem over i isvann, da beholder de den fine grønnfargen. Vask spinat, og skjær løk i tynne skiver. 
  7. Smelt smør i en varm panne, fres rødbeter og løk i 2-3 minutter. Vend inn spinat og bønner, og smak til med salt og pepper. 

 

Du kan også blande kokte quinoagryn og rå spinat sammen med de stekte grønnsakene. Da får du en deilig lun salat.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB15 04.12.2022 06:58:24