Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammefilet med kremet portvinssaus

Lammefilet med kremet portvinssaus

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av lam
  • 2 ss flytende margarin til steking
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 1 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 8 stk. potet

Grønnsaker:

  • 10 stk. sjalottløk
  • 4 stk. gulrot
  • 200 g aspargesbønner
  • 200 g kantarell

Saus:

  • 2 ss brunt sukker
  • 3 ss portvin
  • 4 dl lammekraft
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 dl matfløte
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lammefilet er en eksklusiv råvare for de store anledningene. Tilbered og server med deilig saus, sopp og grønnsaker, og festen kan starte!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av lam
  • 2 ss flytende margarin til steking
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 1 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 8 stk. potet

Grønnsaker:

  • 10 stk. sjalottløk
  • 4 stk. gulrot
  • 200 g aspargesbønner
  • 200 g kantarell

Saus:

  • 2 ss brunt sukker
  • 3 ss portvin
  • 4 dl lammekraft
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 dl matfløte

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med små kokte poteter eller en luftig potetmos.

Istedet for ytrefilet av lam (lammefilet) kan du også bruke fårefilet.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 20.04.2024 02:27:05