Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammefilet med kremet portvinsaus

Lammefilet med kremet portvinssaus

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av lam
  • 2 ss flytende margarin til steking
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 1 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper

  • 8 stk. potet

Grønnsaker:

  • 10 stk. sjalottløk
  • 4 stk. gulrot
  • 200 g aspargesbønner
  • 200 g kantarell

Saus:

  • 2 ss brunt sukker
  • 3 ss portvin
  • 4 dl lammekraft
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 dl matfløte

salt og pepper

Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lammefilet er en eksklusiv råvare for de store anledningene. Tilbered og server med deilig saus, sopp og grønnsaker, og festen kan starte!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av lam
  • 2 ss flytende margarin til steking
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 1 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper

  • 8 stk. potet

Grønnsaker:

  • 10 stk. sjalottløk
  • 4 stk. gulrot
  • 200 g aspargesbønner
  • 200 g kantarell

Saus:

  • 2 ss brunt sukker
  • 3 ss portvin
  • 4 dl lammekraft
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 dl matfløte

salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skrell løk og gulrot, kutt dem i grove biter. Legg dem i en ildfast form sammen med aspargesbønner og kantarell. 
  2. Renskjær lammefilet og brun den raskt på alle sider i en panne med margarin. Legg fileten over grønnsakene, og dryss over timian, salt og pepper. Sett formen i ovn på 125 °C, og stek til steketermometeret viser 60 °C. Ta ut fileten og la den hvile i ca. 10 minutter før den skjæres opp.
  3. Sett poteter over til koking.
  4. Smelt sukker i en kjele, se til at det ikke blir brent. Tilsett portvin, og kok inn til en tykk sirup.
  5. Tilsett kraft og kok sausen uten lokk i ca. 20 minutter. Ha i fløte og rømme, kok inn til en fyldig saus. Smak til med salt og pepper.

Server med små kokte poteter eller en luftig potetmos.

Istedet for ytrefilet av lam (lammefilet) kan du også bruke fårefilet.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6416, server:MP-PRD-WEB13 29.09.2023 16:44:13