1. Ha salt og pepper på lammefileten og brun dem raskt på sterk varme i en panne sammen med smør. Stikk inn et steketermometer midt i kjøttet og stek fileten ferdig i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter, eller til kjernetemperaturen er 65 ºC (middels stekt). La kjøttet hvile noen minutter før det skjæres i skiver på skrå.
2. Ta ut soppstilkene av soppene og finhakk dem. Legg sopphodene med undersiden opp i en liten, smurt ildfast form. Varm olje i en panne og fres sopp og løk på middels varme til de er myke og gylne. Smak til med salt og pepper og fordel blandingen i sopphodene.
3. Bland sammen resten av ingrediensene til et mykt urtesmør. Fordel urtesmør i sopphodene og stek dem på 180 ºC i 15-20 minutter, eller til de er møre og smøret har smeltet.
4. Skrell potet og riv dem grovt sammen med løk. Klem ut så mye væske som mulig med litt kjøkkenpapir. Bland i salt og pepper.
5. Stek röstien i porsjonsstørrelser i en stekepanne sammen med smør i ca. 5 minutter på hver side. Den kan godt stekes i god tid og varmes i stekeovnen på 150 ºC i ca. 10 minutter.
Kokte eller ovnsstekte poteter smaker også godt til denne retten.
6. Kok opp lammekraft og tilsett soyasaus og rødvin. Kok opp sjyen, rør ut maisenna i litt kaldt vann og tilsett til du får en passe tykk saus. La sausen småkoke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server lammefilet i skiver med urtefylte sjampinjonger og röstipoteter.
Istedet for ytrefilet av lam (lammefilet) kan du også bruke fårefilet.