Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammefilet med urtefylte sjampinjonger og röstipotet

Lammefilet med urtefylte sjampinjonger

Ingredienser

porsjoner

Urtefylte sjampinjonger:

  • 12 stk. store aromasopp
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 stk. finhakket løk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 50 g skoldede mandler
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • saft og finrevet skall av 0,5 stk. sitron
  • 3 ss finhakket bladpersille
  • 4 stilker hakket frisk timian
  • 2 stilker hakket frisk rosmarin
  • 0,5 stk. finhakket vårløk
  • 3 ss smør

Rösti:

  • 6 stk. potet
  • 1 stk. løk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør

Saus:

  • 2,5 dl lammekraft
  • 1 ss soyasaus
  • 0,5 dl rødvin
  • 1 ss maisenna
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ytrefileten er en av de mest ettertraktede delene av lammet. Mør, smakfull og delikat er den manges førstevalg når noe stort skal markeres. Fileten passer utmerket sammen med andre kraftige smaker som for eksempel sopp og rødvinssaus. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Urtefylte sjampinjonger:

  • 12 stk. store aromasopp
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 stk. finhakket løk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 50 g skoldede mandler
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • saft og finrevet skall av 0,5 stk. sitron
  • 3 ss finhakket bladpersille
  • 4 stilker hakket frisk timian
  • 2 stilker hakket frisk rosmarin
  • 0,5 stk. finhakket vårløk
  • 3 ss smør

Rösti:

  • 6 stk. potet
  • 1 stk. løk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør

Saus:

  • 2,5 dl lammekraft
  • 1 ss soyasaus
  • 0,5 dl rødvin
  • 1 ss maisenna
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

1. Ha salt og pepper på lammefileten og brun dem raskt på sterk varme i en panne sammen med smør. Stikk inn et steketermometer midt i kjøttet og stek fileten ferdig i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter, eller til kjernetemperaturen er 65 ºC (middels stekt). La kjøttet hvile noen minutter før det skjæres i skiver på skrå.

2. Ta ut soppstilkene av soppene og finhakk dem. Legg sopphodene med undersiden opp i en liten, smurt ildfast form. Varm olje i en panne og fres sopp og løk på middels varme til de er myke og gylne. Smak til med salt og pepper og fordel blandingen i sopphodene.

3. Bland sammen resten av ingrediensene til et mykt urtesmør. Fordel urtesmør i sopphodene og stek dem på 180 ºC i 15-20 minutter, eller til de er møre og smøret har smeltet.

4. Skrell potet og riv dem grovt sammen med løk. Klem ut så mye væske som mulig med litt kjøkkenpapir. Bland i salt og pepper.

5. Stek röstien i porsjonsstørrelser i en stekepanne sammen med smør i ca. 5 minutter på hver side. Den kan godt stekes i god tid og varmes i stekeovnen på 150 ºC i ca. 10 minutter. 

Kokte eller ovnsstekte poteter smaker også godt til denne retten.

6. Kok opp lammekraft og tilsett soyasaus og rødvin. Kok opp sjyen, rør ut maisenna i litt kaldt vann og tilsett til du får en passe tykk saus. La sausen småkoke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

Server lammefilet i skiver med urtefylte sjampinjonger og röstipoteter.

Istedet for ytrefilet av lam (lammefilet) kan du også bruke fårefilet.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB11 25.04.2024 11:56:18