Aspargessuppe med kokos og grønn curry

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Lag en spennende aspargessuppe med masse smak! Server som middag til fire eller som forrett til åtte.

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 2 båter hvitløk
  • 500 g grønn frisk asparges
  • 2 ss olje
  • 1 ss grønn karripasta
  • 3 dl kokosmelk
  • 3 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 ss ristede pinjekjerner
  • 14 ts chiliflakes

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk. Brekk av eller skjær vekk nederste del av aspargesen og kutt den i mindre biter. Ta vare på toppene.
  2. Varm olje i en kjele og fres løken myk og blank. Tilsett hvitløk og currypaste og fres videre i et minutt. Ha i asparges og la dem frese med i 5-6 minutter. Hell i kokosmelk og buljong og kok opp. Senk varmen og la suppen småkoke i 7-8 minutter, til aspargesen er helt myk.
  3. Kjør suppen helt glatt med stavmikser eller i hurtigmikser. Smak til med litt salt og kvernet pepper.
  4. Kutt aspargestoppene i tynne skiver og dryss dem på toppen av suppen sammen med pinjekjerner og chiliflak.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.