Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Aspargessuppe med kokos og grønn curry

Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 500 g grønn frisk asparges
  • 2 ss olje
  • 1 ss grønn curry paste
  • 3 dl kokosmelk
  • 3 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 ss ristede pinjekjerner
  • 0,25 ts chiliflakes
Del

Aspargessuppe med kokos og grønn curry

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lag en spennende aspargessuppe med masse smak! Server som middag til fire eller som forrett til åtte.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 500 g grønn frisk asparges
  • 2 ss olje
  • 1 ss grønn curry paste
  • 3 dl kokosmelk
  • 3 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 ss ristede pinjekjerner
  • 0,25 ts chiliflakes

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk. Brekk av eller skjær vekk nederste del av aspargesen og kutt den i mindre biter. Ta vare på toppene.
  2. Varm olje i en kjele og fres løken myk og blank. Tilsett hvitløk og currypaste og fres videre i et minutt. Ha i asparges og la dem frese med i 5-6 minutter. Hell i kokosmelk og buljong og kok opp. Senk varmen og la suppen småkoke i 7-8 minutter, til aspargesen er helt myk.
  3. Kjør suppen helt glatt med stavmikser eller i hurtigmikser. Smak til med litt salt og kvernet pepper.
  4. Kutt aspargestoppene i tynne skiver og dryss dem på toppen av suppen sammen med pinjekjerner og chiliflak.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB15 31.03.2023 08:38:00