Varm salat med røkt makrell og poteter

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Salat med røkt makrell, kokte nypoteter og en deilig dressing med smak av pepperrot er nydelig sommermat på varme dager. Dette lager du raskt og enkelt!

Ingredienser

  • 500 g nypotet
  • dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ss revet frisk pepperrot
  • 1 stk saft og revet skall av sitron
  • 1 ts sukker
  • ¼ ts kvernet pepper
  • 200 g varmrøkt makrell
  • 1 pk blandet babybladsalat
  • ½ stk rødløk
  • 4 stk reddik
  • 2 stilker frisk dill

Slik gjør du

  1. Kok potetene møre og hell av kokevannet. La dem dampe seg tørre.
  2. Bland sammen créme fraiche og revet pepperrot og smak til med sitronskall og saft, sukker og pepper.
  3. Bryt makrellfilet i mindre biter og skjær løk i tynne båter og reddik i skiver
  4. Del potetene i biter og bland dem med dressingen. Vend inn salat, og makrell.
  5. Legg opp på tallerkener og pynt med litt sitron og friske urter.

Server fiskesalaten mens potetene fortsatt er varme.

Vi har pyntet salaten med blå isopblomster. Har du tilgang på friske eller tørkede blomster som ringblomst, kornblomst eller blomstrende urter, så bruk dem til å pynte salaten med.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.