Baconsvor

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Hjemmelaget baconsvor er ikke så vanskelig, men det tar litt tid. Vår variant tar over tolv timer, men blir sprøtt og godt.

Ingredienser

  • 300 g svor
  • 1 l frityrolje
  • 1 ts salt

Slik gjør du

1.       Trim av mesteparten av fettet på undersiden av svoren.

2.       Skjær svoren i passende biter og legg dem utover på en ovnsrist.

3.       Sett risten i ovnen på 75°c. La det steke i 12 timer.

4.       Varm opp olje i en tykkbundet kjele eller gryte. Sjekk om oljen er varm nok ved å stikke ned en trepinne. Om det bruser rundt pinnen, er oljen klar.

5.       Fritér svoren, litt av gangen, i oljen til de har puffet seg opp og blitt sprø og gylne.

6.       La svoren renne av på en rist med kjøkkenpapir. Strø over sa1.       Trim av mesteparten av fettet på undersiden av svoren.

 

2.       Skjær svoren i passende biter og legg dem utover på en ovnsrist.

3.       Sett risten i ovnen på 75°c. La det steke i 12 timer.

4.       Varm opp olje i en tykkbundet kjele eller gryte. Sjekk om oljen er varm nok ved å stikke ned en trepinne. Om det bruser rundt pinnen, er oljen klar.

5.       Fritér svoren, litt av gangen, i oljen til de har puffet seg opp og blitt sprø og gylne.

6.       La svoren renne av på en rist med kjøkkenpapir. Strø over salt.1.       Trim av mesteparten av fettet på undersiden av svoren.

 

2.       Skjær svoren i passende biter og legg dem utover på en ovnsrist.

3.       Sett risten i ovnen på 75°c. La det steke i 12 timer.

4.       Varm opp olje i en tykkbundet kjele eller gryte. Sjekk om oljen er varm nok ved å stikke ned en trepinne. Om det bruser rundt pinnen, er oljen klar.

5.       Fritér svoren, litt av gangen, i oljen til de har puffet seg opp og blitt sprø og gylne.

6.       La svoren renne av på en rist med kjøkkenpapir. Strø over salt.1.       Trim av mesteparten av fettet på undersiden av svoren.

 

2.       Skjær svoren i passende biter og legg dem utover på en ovnsrist.

3.       Sett risten i ovnen på 75°c. La det steke i 12 timer.

4.       Varm opp olje i en tykkbundet kjele eller gryte. Sjekk om oljen er varm nok ved å stikke ned en trepinne. Om det bruser rundt pinnen, er oljen klar.

5.       Fritér svoren, litt av gangen, i oljen til de har puffet seg opp og blitt sprø og gylne.

6.       La svoren renne av på en rist med kjøkkenpapir. Strø over salt.

  1. Trim av mesteparten av fettet på undersiden av svoren.
  2. Skjær svoren i passende biter og legg dem utover på en ovnsrist.
  3. Sett risten i ovnen på 75°c,  og la det stå i 12 timer.
  4. Varm opp olje i en tykkbunnet kjele eller gryte. 
    For å sjekke om oljen er varm nok kan du dyppe en trepinne eller sleiv oppi. Bruser det livlig rundt den er oljen varm nok. Pass på å ha et lokk nært tilgjengelig. Dersom det skulle bli for varmt, og oljen tar fyr, sett på lokket.
  5. Fritér svoren, litt av gangen,  til de har puffet seg opp og blitt sprø og gylne.
  6. La svoren renne av på en rist med kjøkkenpapir. Strø over salt.
Om du ikke får kjøpt bare svoren, kan du kjøpe ribbe og skjære svoren av selv. Selve ribba kan for eksempel bli en glasert tapasribbe.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.