Baconsvor

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Hjemmelaget baconsvor er en sprø opplevelse! Det tar litt tid å lage, men til gjengjeld får du skikkelig god snacks. Vi har også spicet opp våre med hjemmelaget tacokrydder!

Ingredienser

  • 400 g svor
  • 1 l frityrolje
  • 1 ts salt

Slik gjør du

1.       Trim av mesteparten av fettet på undersiden av svoren.

2.       Skjær svoren i passende biter og legg dem utover på en ovnsrist.

3.       Sett risten i ovnen på 75°c. La det steke i 12 timer.

4.       Varm opp olje i en tykkbundet kjele eller gryte. Sjekk om oljen er varm nok ved å stikke ned en trepinne. Om det bruser rundt pinnen, er oljen klar.

5.       Fritér svoren, litt av gangen, i oljen til de har puffet seg opp og blitt sprø og gylne.

6.       La svoren renne av på en rist med kjøkkenpapir. Strø over sa1.       Trim av mesteparten av fettet på undersiden av svoren.

 

2.       Skjær svoren i passende biter og legg dem utover på en ovnsrist.

3.       Sett risten i ovnen på 75°c. La det steke i 12 timer.

4.       Varm opp olje i en tykkbundet kjele eller gryte. Sjekk om oljen er varm nok ved å stikke ned en trepinne. Om det bruser rundt pinnen, er oljen klar.

5.       Fritér svoren, litt av gangen, i oljen til de har puffet seg opp og blitt sprø og gylne.

6.       La svoren renne av på en rist med kjøkkenpapir. Strø over salt.1.       Trim av mesteparten av fettet på undersiden av svoren.

 

2.       Skjær svoren i passende biter og legg dem utover på en ovnsrist.

3.       Sett risten i ovnen på 75°c. La det steke i 12 timer.

4.       Varm opp olje i en tykkbundet kjele eller gryte. Sjekk om oljen er varm nok ved å stikke ned en trepinne. Om det bruser rundt pinnen, er oljen klar.

5.       Fritér svoren, litt av gangen, i oljen til de har puffet seg opp og blitt sprø og gylne.

6.       La svoren renne av på en rist med kjøkkenpapir. Strø over salt.1.       Trim av mesteparten av fettet på undersiden av svoren.

 

2.       Skjær svoren i passende biter og legg dem utover på en ovnsrist.

3.       Sett risten i ovnen på 75°c. La det steke i 12 timer.

4.       Varm opp olje i en tykkbundet kjele eller gryte. Sjekk om oljen er varm nok ved å stikke ned en trepinne. Om det bruser rundt pinnen, er oljen klar.

5.       Fritér svoren, litt av gangen, i oljen til de har puffet seg opp og blitt sprø og gylne.

6.       La svoren renne av på en rist med kjøkkenpapir. Strø over 

  1. Fjern så mye fett du kan av svoren med en kniv og napp vekk eventuelle hår på skinnet.
  2. Legg svoren i en kjele med vann, bruk en tallerken for å holde svoren under vann. Kok i ca. 90 minutter til svoren er helt myk uten at den faller fra hverandre.
  3. Løft svoren opp av vannet og legg det flatt på et brett. Sett i kjøleskapet i 2 timer til svoren har blitt kald.
  4. Ta svoren ut av kjøleskapet og fjern resten av fettet med en kniv. Det er viktig at svoren er helt fri for fett.
  5. Legg så svoren over på en rist, plaser risten midt i ovnen med en form under sånn at fettet drypper på bretter og ikke i ovnen. Sett ovnen på 90°C (varmluft) og la svoren stå over natten. Svoren er klar når den er tørr og gyllenbrun.
  6. Bryt svoren i mindre biter, friter litt av gangen i en kjele med frityrolje (195°C) til de har puffet seg.
    For å sjekke om oljen er varm nok kan du dyppe en trepinne eller sleiv oppi. Bruser det livlig rundt den er oljen varm nok. Pass på å ha et lokk nært tilgjengelig. Dersom det skulle bli for varmt, og oljen tar fyr, sett på lokket.
  7. Legg over på papir så frityroljen renner av. Dryss over salt og server. 
Om du ikke får kjøpt kun svor, kan du kjøpe ribbe og skjære svoren av selv. Selve ribba kan for eksempel bli en glasert tapasribbe.

Ønsker du å gi baconsvoren ekstra smak anbefaler vi at du prøver med hjemmelaget tacokrydder på. Lager du litt ekstra tacokrydder og har på glass har du til neste tacomiddag også!

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.