Apfelstrudel Kategori Kos Vanskelighetsgrad Middels Tid Over 60 min Apfelzstrudel er tyskernes favoritteplekake! En deilig rull med sesongens epler og myke rosiner tilsmakt kanel. En perfekt avslutning på menyen til oktoberfesten. Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 2Kommentarer Ingredienser Porsjoner 750 g syrlig eple 11⁄2 ss malt kanel revet skall av 1 stk sitron 100 g sukker 75 g rosiner 100 g smør 50 g griljermel 6 stk store ark filodeig 1 ss melis til pynt Slik gjør du Forvarm stekeovnen til 190 °C. Legg bakepapir på et stekebrett. Skrell epler, del dem i fire og skjær ut kjernehuset. Skjær i mindre biter. Bland eplebitene med kanel, revet skall av sitron, sukker og rosiner. Smelt halvparten av smøret og stek griljermelet til det er har en mørk gyllen farge, men se til at det ikke blir brent. Bland de stekte brødsmulene i epleblandingen. Smelt resten av smøret i en liten kjele. Legg et ark filodeig på et rent kjøkkenhåndkle og pensle det lett med litt smør. Legg på et nytt filo-ark og pensle igjen. Fortsett til alle filoarkene er brukt opp. Store filodeig-ark får du kjøpt på vel assorterte innvandrerbutikker. Fordel eplefyllet utover filoarkene, la 2-3 cm rundt kanten av filodeigen være uten fyll. Bruk kjøkkenhåndkleet som hjelp og rull filodeigen rundt eplefyllet slik at du får en rull. Brett inn hver ende og legg kaken forsiktig over på stekebrettet med skjøten ned. Pensle med resten av smøret. Plasser stekebrettet midt i ovnen i 40-45 minutter, til kaken har blitt gyllenbrun og sprø. Avkjøl kaken litt før servering. Legg den over på et fat og dryss over godt med melis. Server gjerne kaken med vispet krem, vaniljeis eller vaniljesaus. Kommentarer Se alle kommentarer... For å skrive en kommentar må du være logget inn.