Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Apfelstrudel

Apfelstrudel

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g syrlig eple
  • 1,5 ss malt kanel
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 100 g sukker
  • 75 g rosiner
  • 100 g smør
  • 50 g griljermel
  • 6 stk. store ark filodeig
  • 1 ss melis til pynt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Apfelstrudel er tyskernes favoritteplekake! En deilig rull med sesongens epler og myke rosiner tilsmakt kanel.  En perfekt avslutning på menyen til oktoberfesten.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g syrlig eple
  • 1,5 ss malt kanel
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 100 g sukker
  • 75 g rosiner
  • 100 g smør
  • 50 g griljermel
  • 6 stk. store ark filodeig
  • 1 ss melis til pynt

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 190 °C. Legg bakepapir på et stekebrett.
  2. Skrell epler, del dem i fire og skjær ut kjernehuset. Skjær i mindre biter.
  3. Bland eplebitene med kanel, revet skall av sitron, sukker og rosiner.
  4. Smelt halvparten av smøret og stek griljermelet til det er har en mørk gyllen farge, men se til at det ikke blir brent. Bland de stekte brødsmulene i epleblandingen.
  5. Smelt resten av smøret i en liten kjele. Legg et ark filodeig på et rent kjøkkenhåndkle og pensle det lett med litt smør. Legg på et nytt filo-ark og pensle igjen. Fortsett til alle filoarkene er brukt opp.
    Store filodeig-ark får du kjøpt på vel assorterte innvandrerbutikker.
  6. Fordel eplefyllet utover filoarkene, la 2-3 cm rundt kanten av filodeigen være uten fyll. Bruk kjøkkenhåndkleet som hjelp og rull filodeigen rundt eplefyllet slik at du får en rull. Brett inn hver ende og legg kaken forsiktig over på stekebrettet med skjøten ned. Pensle med resten av smøret.
  7. Plasser stekebrettet midt i ovnen i 40-45 minutter, til kaken har blitt gyllenbrun og sprø.
  8. Avkjøl kaken litt før servering. Legg den over på et fat og dryss over godt med melis.

Server gjerne kaken med vispet krem, vaniljeis eller vaniljesaus.

Vil du heller ha en eplekake på norsk? Da kan vi anbefale eplekake i langpanne.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6416, server:MP-PRD-WEB13 28.09.2023 09:45:31