Reinsdyrskank med rotgrønnsaker

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Når vi tenker på reinsdyr så tenker vi på natur, det er eksotisk og rent. La reinsdyrskankene kose seg sammen med høstens rotgrønnsaker, kraft og urter.

Ingredienser

  • 4 stk reinsdyrskank
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør
  • 4 stk gulrot
  • 4 stk persillerot
  • 2 stk pastinakk
  • 20 stk stjerneløk (delikatesseløk)
  • 1 l viltkraft eller oksekraft
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 6 stk einebær

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 160°C.
  2. Gni reinsdyrskankene inn med salt og pepper, og brun dem i smør i en stor jerngryte.
  3. Vask, skrell og kutt grønnsakene i grove biter. Skrell småløk, og behold gjerne disse hele.
  4. Legg grønnsakene i gryten sammen med kjøttet og slå over kraften. Tilsett salt, pepper og knuste einerbær.
  5. La det koke opp i noen minutter, ha på lokk og sett kjelen inn i ovnen i ca. 1 time. Ta av lokket og stek videre i ca. 90 minutter til kjøttet slipper fra beinet.

Server reinsdyrskanker og rotgrønnsaker rykende varmt sammen med kokte poteter eller hasselbackpoteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.