Sommerskinke med nykål

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ferdig røkt og kokt sommerskinke er enkel sommermat og supert å ty til når lysten til å stå over grytene er liten. Skinken kan serveres både kald og varm, og tilbehøret kan du variere på mange måter med sesongens fantastiske ferske norske grønnsaker og poteter. Vi serverer vår sommerskinke med nydelig nykål og en frisk sennepsdressing.

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 500 g sommerskinke
  • 1 stk. nykål, sommerkål
  • 2 stk. vårløk
  • 2 ss smør eller margarin
  • 1 ss vann

Dressing:

  • 1 ss sennep
  • 1 ss sukker
  • 2 ss sitronsaft eller hvitvinseddik
  • 1 båt finrevet hvitløk
  • ca. 3 ss olivenolje

Slik gjør du

Små nypoteter kan godt serveres til.

bar