Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Romanesco med sopp

Romanesco med sopp

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g romanesco
  • 200 g østerssopp
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 30 g tørkede tranebær
  • 2 ss sukkerertspirer eller andre spirer
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Romanesco er en krysning mellom blomkål og brokkoli og har de samme bruksområdene. Sammen med sopp og tranebær er dette et godt tilbehør til kjøtt eller fisk.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g romanesco
  • 200 g østerssopp
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 30 g tørkede tranebær
  • 2 ss sukkerertspirer eller andre spirer

Slik gjør du

  1. Del romanesco i passelige buketter. Husk at stilken også er god å spise, men da må du skrelle den først.
  2. Riv østerssoppen med hendene i tynne strimler. Stek den først i en tørr panne på høy varme til den har dampet seg litt, tilsett romanescobukettene og smør. Stek videre i noen minutter til romanescoen begynner å bli mør og soppen har fått en fin farge.
  3. Tilsett salt, pepper og tranebær. Rør om og bland inn spirene.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB12 26.05.2024 17:02:02