Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helstekt svinecarré med gresskarpuré

Helstekt svinecarré med gresskarpuré

Ingredienser

porsjoner

Svinecarré:

  • 1 kg svinecarré
  • 4 stilker frisk rosmarin
  • 4 stilker frisk timian
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss olivenolje

Gresskarpuré:

  • 800 g hokkaidogresskar
  • 50 g smør
  • 150 g rå chorizopølse
  • 0,5 ts salt
  • ca. 1 dl vann

Romanesco med sopp:

  • 300 g romanesco
  • 200 g østerssopp
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne helstekte svinecarren er ypperlig når du skal ha gjester. Carreen er stekt med urter, og smaker utrolig godt. Server den sammen med en gresskarpuré og herlige grønnsaker. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Svinecarré:

  • 1 kg svinecarré
  • 4 stilker frisk rosmarin
  • 4 stilker frisk timian
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss olivenolje

Gresskarpuré:

  • 800 g hokkaidogresskar
  • 50 g smør
  • 150 g rå chorizopølse
  • 0,5 ts salt
  • ca. 1 dl vann

Romanesco med sopp:

  • 300 g romanesco
  • 200 g østerssopp
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Rut sopp fettsiden på svinecarreen. Legg et snitt rett under benpipene på kammen. Legg i rosmarin og timian. Bind sammen carreen med hyssing sånn at urtene holder seg på plass. Gni kjøttet inn med salt og pepper. 
  2. Stek kjøttet med den rutede fettsiden ned i en varm panne med olivenolje til fettet har blitt sprøtt. Snu kjøttet og stek på de andre sidene også.
  3. Sett inn et steketermometer i kjøttet og sett det inn i ovnen på 125 °C. Stek kjøttet til det har en kjernetemperatur på 68 °C. Det tar ca. 90 minutter.
  4. Skrell gresskaret og fjern innmaten. Del gresskaret opp i små biter.
  5. Stek gresskaret og skiver av chorizo i smør på lav temperatur til gresskaret har blitt helt mykt.
  6. Ha gresskarrøren i en foodprosessor og kjør den glatt. Smak til med salt og spe med vann. Hvis pureen blir alt for tykk kan du spe med mer vann til ønsket konsistens. Ha pureen over i en kjele og varm den opp igjen når kjøttet begynner å bli klart.
  7. Del romanesco i passelige buketter. Husk at stilken også er god å spise, men da må du skrelle den først.
  8. Riv østerssoppen med hendene i tynne strimler. Stek den først i en tørr panne på høy varme til den har dampet seg litt, tilsett romanescobukettene og smør. Stek videre i noen minutter til romanescoen begynner å bli mør og soppen har fått en fin farge.
  9. Tilsett salt, pepper og tranebær. Rør om og bland inn spirene.

Server helstekt svinecarré med gresskarpuré, romanesco og sopp.

Du kan servere svinacarreen hel og transjere den ved bordet eller skjære den i skiver på kjøkkenet før servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 19.04.2024 23:50:24