Ingredienser

  • 4 stk. kyllingfilet i strimler
  • 2 ss margarin
  • 1 stk. purre i biter
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 4 stk. potet i biter
  • 1 l vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning
  • 1 dl kesam original, 8 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Purre- og hvitløksuppe med kylling

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Varm og god kyllingsuppe gjør godt for kropp og sjel!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 4 stk. kyllingfilet i strimler
  • 2 ss margarin
  • 1 stk. purre i biter
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 4 stk. potet i biter
  • 1 l vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning
  • 1 dl kesam original, 8 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Stek kyllingstrimler raskt i en stekepanne med margarin eller olje. Ta dem ut av pannen og sett til side.
  2. Ha hvitløk, purre og potet i en kjele. Hell på vann og tilsett buljongterning. Småkok suppen i 10-12 minutter, eller til potet- og purrebiter er møre. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i hurtigmikser.
  3. Kok opp suppen igjen. Tilsett stekte kyllingstrimler og la suppen trekke i ca. 5 minutter. Ta kjelen av platen og smak til med kesam, salt og pepper og dryss eventuellt over med litt finhakket purre ved servering.
I stedet for kesam, kan du bruke litt melk, matfløte eller lett créme fraîche. Suppen kan også fint serveres uten tilsetning

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant