Purre- og hvitløksuppe med kylling

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Varm og god kyllingsuppe gjør godt for kropp og sjel!

Ingredienser

  • 4 stk. kyllingfilet i strimler
  • 2 ss margarin
  • 1 stk. purre i biter
  • 2 båt hakket hvitløk
  • 4 stk. potet i biter
  • 1 l vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning
  • 1 dl kesam original, 8 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Stek kyllingstrimler raskt i en stekepanne med margarin eller olje. Ta dem ut av pannen og sett til side.
  2. Ha hvitløk, purre og potet i en kjele. Hell på vann og tilsett buljongterning. Småkok suppen i 10-12 minutter, eller til potet- og purrebiter er møre. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i hurtigmikser.
  3. Kok opp suppen igjen. Tilsett stekte kyllingstrimler og la suppen trekke i ca. 5 minutter. Ta kjelen av platen og smak til med kesam, salt og pepper og dryss eventuellt over med litt finhakket purre ved servering.
I stedet for kesam, kan du bruke litt melk, matfløte eller lett créme fraîche. Suppen kan også fint serveres uten tilsetning

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt fra 1. juli til 9. august pga ferie