Pastasalat med kyllingrester

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Pasta og kylling - to hverdagsfavoritter som ofte gjør at man ofte sitter igjen med rester. Det er jo en kjempefordel - da er det jo bare å smelle sammen en salat til middag! Blir det for lite, så spe på med mer grønnsaker, godt brød eller brødkrutonger.

Ingredienser

  • 100 g pasta penne eller annen kald, kokt pasta
  • 200 g ferdigstekt kyllingkjøtt
  • 0,5 stk grønn paprika
  • 2 stk vårløk
  • 0,25 stk agurk
  • 1 stk eple
  • 0,5 pose frisk spinat
  • 1 stk lime eller sitron
  • 0,5 dl olivenolje
  • 4 stilker frisk timian eller andre friske urter

Slik gjør du

  1. Skjær paprika, vårløk, agurk og eple i små biter og ha det på et fat eller i en bolle sammen med spinatblader, og kald pasta. 
  2. Plukk kyllingkjøttet fra hverandre i små biter og bland det i salaten. 
  3. Del lime eller sitron i to og klem saften over salaten. Drypp over olivenolje og dryss over hakket timian. Bland lett og krydre med salt og pepper. 

Her er det fritt fram for å bruke det du har i kjøleskapet. Og har du litt mer eller litt mindre av det som er oppgitt, så gjør ikke det noe. Andre fine grønnsaker å bruke i salaten er asparges, squash, løk, ruccola og andre salater, tomat. bytt ut lime og olje med en ferdig dressing, eller server en klatt rømme eller yoghurt ved siden av .Brødkrutonger drøyer salaten, og har du ikke kylling, kan den erstattes av kokte egg, en skinkerest eller rett og slett droppes helt. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.