Ovnsstekt laks med hotte risnudler

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Å bake fisken i stekeovnen er både plass- og tidsbesparende, og gir et godt resultat. Mens fisken står i ovnen lager du resten av retten, og har middagen på bordet i løpet av en halvtime. Denne retten er en gjenoppskrift sammen med Pho med reinsdyrskav.

Ingredienser

  • 800 g laksefilet
  • 12 ts salt
  • 1 stk gulrot
  • 50 g sukkererter
  • 2 stk vårløk
  • 500 g risnudler
  • 12 ts kvernet pepper

Saus

  • 3 ss soyasaus
  • 3 ss eplejuice
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 bit finhakket frisk ingefær , på størrelse med en tommelfinger
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 2 båt finkuttet hvitløk
  • 2 ts fiskesaus (asiatisk)
  • saften av 1 stk lime
  • 12 potte hakket frisk koriander
  • 1 ss sesamfrø

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 200 °C.

1. Skjær laksefilet i like store stykker og legg den på et bakepapir på et stekebrett. Krydre med salt og pepper. Stek fisken midt i ovnen i 12 minutter.

2. Bland sammen ingrediensene til sausen.

3. Riv gulrot grovt og finsnitt sukkererter og vårløk. Sett til side.

4. Kok risnudler etter anvisning på pakken.

5. Hell av kokevannet på nudlene og bland nudler, grønnsaker og saus. Fordel nudlene på tallerkener og legg på fisken.

6. Dryss over sesamfrø og hakkede urter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.