Lungemos med potetlokk

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Lungemos er en gammel klassiker som vi her har kledd i en ny drakt. Er du opptatt av å spise bærekraftig og bruke hele dyret, men ikke helt vet hvordan, er dette en fin måte å introdusere lungemos for familien. 

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss margarin eller smør
  • 400 g lungemos
  • 0,5 stk sitron
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 100 g frisk spinat
  • 100 g revet mozzarella eller annen ost
  • 1 kg ferdig potetmos

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk.
  2. Varm en stekepanne med margarin og fres løk og hvitøk til løken er myk og blank. 
  3. Skjær lungemos i terninger og la den smelte i pannen. Tilsett sitronsaft og -skall og kajennepepper. Smak til med litt salt og pepper. 
  4. Fjern de groveste stilkene på spinaten og grovhakk den. Vend spinaten inn i den varme lungemosen.
  5. Hell lungemosen i en ildfast form og dryss over litt revet ost. Fordel potetmos over og fordel resten av den revne osten på toppen.
  6. Sett formen midt i stekeovnen på 180-200 °C i ca. 20 minutter, til potetmosen er gyllen og alt er gjennomvarmt. Server med en gang.

 

Bytt ut spinat med hakket persille. Du kan også tilsette mer grønnsaker i retten, for eksempel terninger av gulrot og stilkselleri. Du kan gjerne lage potetmos fra bunnen av.

En frisk salat smaker godt til.

Lungemos med potetlokk

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.