Lagre

Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss margarin eller smør
  • 400 g lungemos
  • 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 100 g frisk spinat
  • 100 g revet mozzarella eller annen ost
  • 1 kg ferdig potetmos
Del

Lungemos med potetlokk

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lungemos er en gammel klassiker som vi her har kledd i en ny drakt. Er du opptatt av å spise bærekraftig og bruke hele dyret, men ikke helt vet hvordan, er dette en fin måte å introdusere lungemos for familien. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss margarin eller smør
  • 400 g lungemos
  • 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 100 g frisk spinat
  • 100 g revet mozzarella eller annen ost
  • 1 kg ferdig potetmos

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk.
  2. Varm en stekepanne med margarin og fres løk og hvitøk til løken er myk og blank. 
  3. Skjær lungemos i terninger og la den smelte i pannen. Tilsett sitronsaft og -skall og kajennepepper. Smak til med litt salt og pepper. 
  4. Fjern de groveste stilkene på spinaten og grovhakk den. Vend spinaten inn i den varme lungemosen.
  5. Hell lungemosen i en ildfast form og dryss over litt revet ost. Fordel potetmos over og fordel resten av den revne osten på toppen.
  6. Sett formen midt i stekeovnen på 180-200 °C i ca. 20 minutter, til potetmosen er gyllen og alt er gjennomvarmt. Server med en gang.

 

Bytt ut spinat med hakket persille. Du kan også tilsette mer grønnsaker i retten, for eksempel terninger av gulrot og stilkselleri. Du kan gjerne lage potetmos fra bunnen av.

En frisk salat smaker godt til.

Lungemos med potetlokk

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant