Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammehjerte med grønnsaker

Lammehjerte med grønnsaker

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lammehjerte
  • 1 stk. gulrot
  • 4 stk. sjalottløk
  • 100 g bacon
  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk. tomat
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss smør til steking
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 0,5 pk ruccula
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 513 kcal
Fett 34 g
Protein 47 g
Karbohydrater 3 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du lyst til å smake noe litt utenom det vanlige, så kan vi anbefale en liten smårett eller forrett med lammehjerte. I så fall bør du planlegge serveringen og bestille lammehjertene på forhånd.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lammehjerte
  • 1 stk. gulrot
  • 4 stk. sjalottløk
  • 100 g bacon
  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk. tomat
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss smør til steking
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 0,5 pk ruccula
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 513 kcal
Fett 34 g
Protein 47 g
Karbohydrater 3 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Å tilberede hjerte er spennende og unikt. Ferske hjerter kan av og til være tilgjengelig hos slakter eller i ferskvaredisk. De kan tilberedes på to måter – enten veldig raskt over høy varme slik at de fortsatt er rosa inni, eller veldig sakte over lav varme slik at kjøttet blir ekstra mørt. Det er først og fremst lammehjerter som er i handelen i Norge, men lenger sør i Europa kan du også finne storfe- og svinehjerter.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB13 01.05.2025 00:48:38