Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjemmelaget lungemos

Lungemos

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca 1 kg ferdig lungemos

  • ca. 400 g hjerte
  • ca. 400 g lunger
  • ca. 400 g kokekjøtt
  • 1 ss salt
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 stk. løk
  • 0,25 ts malt allehånde
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 0,5 ts kvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Man kan vel ikke påstå at lungemos er verdens mest appetittelige navn på en matrett, men la ikke det være argumentet for å ikke smake! Dette er helt nydelig mat med flere bruksområder, og absolutt en rett å ta med seg om man ønsker å spise hele dyret fra hode til hale. Lungemos kan lages av innmat og kjøtt av ulike typer dyr – svin, vilt, storfe eller lam.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca 1 kg ferdig lungemos

  • ca. 400 g hjerte
  • ca. 400 g lunger
  • ca. 400 g kokekjøtt
  • 1 ss salt
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 stk. løk
  • 0,25 ts malt allehånde
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server lungemos med kokte eller stekte poteter, pasta, potetmos, rotmos eller gulrotmos, dampede grønnsaker, erter, rå løk, rødbete, sylteagurk, tyttebær, flatbrød, lefser eller lomper.

Du kan også tilsette urter som for eksempel timian eller persille og grønnsaker som løk, selleri og gulrot i kjelen under koking. Dette gir ekstra smakfull kraft.

Hjemmelaget lungemos

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9324, server:MP-PRD-WEB15 17.06.2024 16:52:48