Lammekarbonader med tomatsalat

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Med noen saftige snarlagede lammekarbonader sikrer du en nydelig kjapp hverdagsmiddag med masse smak. Enkelt og veldig godt.

Ingredienser

Lammekarbonader:

  • 800 g kjøttdeig av lam
  • 112 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss potetmel
  • 12 dl vann
  • 1 ts tørket timian
  • 12 stk løk
  • 2 ss margarin til steking

Tomatsalat:

  • 15 stk cherrytomat
  • 1 stk rødløk
  • 50 g ruccula
  • 1 ss olivenolje
  • 12 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Elt lammekjøttdeig med salt, pepper og potetmel. Rør til slutt inn vann, tørket timian og finhakket løk.
  2. Form deigen til 8 store, flate karbonader. Bruk en kniv og hakk et rutemønster på overflaten av karbonadene. Krydre dem med litt salt og pepper.
  3. Stek karbonadene i en varm stekepanne med margarin i et par minutter på hver side, til de har fått en fin farge. Skru ned temperaturen og etterstek ved svak varme 2-3 minutter.
  4. Del tomatene i to og rødløk i skiver, bland inn ruccula og dryss over olivenolje og krydder.
Server med grovt brød og rømme.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.