Ingredienser

Lammekarbonader:

  • 800 g kjøttdeig av lam
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss potetmel
  • 0,5 dl vann
  • 1 ts tørket timian
  • 0,5 stk. løk
  • 2 ss margarin til steking

Tomatsalat:

  • 15 stk. cherrytomat
  • 1 stk. rødløk
  • 50 g ruccula
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts kvernet pepper
Del

Lammekarbonader med tomatsalat

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Med noen saftige snarlagede lammekarbonader sikrer du en nydelig kjapp hverdagsmiddag med masse smak. Enkelt og veldig godt.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Lammekarbonader:

  • 800 g kjøttdeig av lam
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss potetmel
  • 0,5 dl vann
  • 1 ts tørket timian
  • 0,5 stk. løk
  • 2 ss margarin til steking

Tomatsalat:

  • 15 stk. cherrytomat
  • 1 stk. rødløk
  • 50 g ruccula
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Elt lammekjøttdeig med salt, pepper og potetmel. Rør til slutt inn vann, tørket timian og finhakket løk.
  2. Form deigen til 8 store, flate karbonader. Bruk en kniv og hakk et rutemønster på overflaten av karbonadene. Krydre dem med litt salt og pepper.
  3. Stek karbonadene i en varm stekepanne med margarin i et par minutter på hver side, til de har fått en fin farge. Skru ned temperaturen og etterstek ved svak varme 2-3 minutter.
  4. Del tomatene i to og rødløk i skiver, bland inn ruccula og dryss over olivenolje og krydder.
Server med grovt brød og rømme.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant