Ingredienser

  • 2,5 dl couscous
  • 2,5 dl vann
  • 1 ts salt
  • 0,5 stk. agurk
  • 2 stk. tomat
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 potte frisk mynte
  • 0,5 bunt bladpersille
  • 0,5 stk. sitron
  • 0,5 dl olivenolje

Lammebiff

Del

Lammebiff med couscoussalat

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig, perfekt lammebiff trenger ikke kronglete tilbehør - det holder med en smakfull, frisk couscoussalat. Lammemørbrad, flatbiff av lam og lam ytrefilet egner seg til denne retten.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 2,5 dl couscous
  • 2,5 dl vann
  • 1 ts salt
  • 0,5 stk. agurk
  • 2 stk. tomat
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 potte frisk mynte
  • 0,5 bunt bladpersille
  • 0,5 stk. sitron
  • 0,5 dl olivenolje

Lammebiff

Slik gjør du

  1. Kok opp vann, olje og salt, og tilsett couscous. Rør om, og la det trekke i 4-5 minutter. Hell av kokevannet og avkjøl.
  2. Skjær agurk, tomat og løk i små biter, og bland dette inn i couscousen sammen med hakket mynte og persille.
  3. Bland inn sitronsaft og olivenolje og smak til med litt salt og pepper. La gjerne salaten stå og utvikle smak en times tid før servering.
  4. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Skjær kjøttet i passe store biffer. Sett til side.
  5. Varm en stekepanne og ha i smør og olje. Når skummet legger seg er det varmt nok til å legge i kjøttet. Stek lammebiffene to minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Senk varmen og etterstek i 3-4 minutter. Legg biffene over på en tallerken og la dem hvile noen minutter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant