Lammebiff med couscoussalat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

En saftig, perfekt lammebiff trenger ikke kronglete tilbehør - det holder med en smakfull, frisk couscoussalat. Lammemørbrad, flatbiff av lam og lam ytrefilet egner seg til denne retten.

Ingredienser

  • 2,5 dl couscous
  • 2,5 dl vann
  • 1 ts salt
  • 0,5 stk agurk
  • 2 stk tomat
  • 1 stk rødløk
  • 0,5 potte frisk mynte
  • 0,5 bunt bladpersille
  • 0,5 stk sitron
  • 0,5 dl olivenolje

Lammebiff

  • 800 g ytrefilet av lam , flatbiff eller mørbrad av lam
  • 1 ss smør
  • 1 ss olje

Slik gjør du

  1. Kok opp vann, olje og salt, og tilsett couscous. Rør om, og la det trekke i 4-5 minutter. Hell av kokevannet og avkjøl.
  2. Skjær agurk, tomat og løk i små biter, og bland dette inn i couscousen sammen med hakket mynte og persille.
  3. Bland inn sitronsaft og olivenolje og smak til med litt salt og pepper. La gjerne salaten stå og utvikle smak en times tid før servering.
  4. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Skjær kjøttet i passe store biffer. Sett til side.
  5. Varm en stekepanne og ha i smør og olje. Når skummet legger seg er det varmt nok til å legge i kjøttet. Stek lammebiffene to minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Senk varmen og etterstek i 3-4 minutter. Legg biffene over på en tallerken og la dem hvile noen minutter.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.