Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kylling- og bulgurkroketter

Kylling- og bulgurkroketter

Ingredienser

porsjoner

Kylling- og bulgurkroketter

  • 450 g kylling lårfilet eller kylling kjøttdeig
  • 100 g finkornet bulgur
  • 1 ts salt
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss potetmel
  • 1 stk. egg
  • 1 stk. finrevet skall av sitron
  • 2 ss hakket frisk persille
  • 50 g hakkede pistasjnøtter
  • 50 g sesamfrø
  • 4 ss margarin eller olje til steking

Dipp

  • 2 dl majones
  • 1 stk. saft av sitron
  • 1 ts kvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Disse kylling- og bulgurkrokettene er raske å lage og supre å servere som ventemat til ekstra sultne barn og voksne. Kylling lårfilet er benfritt og mørt, og enkle å hakke til grov kjøttdeig med en skarp kniv. Smaken kan du styre i mild eller sterk retning ut fra hvem som skal spise dem. Dette er en veldig barnevennlig utgave. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Kylling- og bulgurkroketter

  • 450 g kylling lårfilet eller kylling kjøttdeig
  • 100 g finkornet bulgur
  • 1 ts salt
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss potetmel
  • 1 stk. egg
  • 1 stk. finrevet skall av sitron
  • 2 ss hakket frisk persille
  • 50 g hakkede pistasjnøtter
  • 50 g sesamfrø
  • 4 ss margarin eller olje til steking

Dipp

  • 2 dl majones
  • 1 stk. saft av sitron
  • 1 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kok bulgur etter anvisning på pakken. Hell i et dørslag og la den renne godt av seg. Sett til side og avkjøl.
  2. Bruk en skarp kniv og skjær kylling lårfilet i fine strimler. Hakk deretter kjøttet til en grov kjøttdeig. Ha over i en bolle og rør saltet godt inn. Bland deretter inn resten av ingrediensene.
  3. Bland pistasjenøtter og sesamfrø i en dyp tallerken. 
  4. Bruk en spiseskje dyppet i kaldt vann og form små, sigarformede kroketter ved hjelp av skjeen og motsatt hånd, og vend krokettene i nøtte- og frøblandingen. Legg over på bakepapir.
  5. Ha margarin i en varm stekepanne og stek krokettene i omganger i ca. 4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekt. Legg dem over på en tallerken med litt kjøkkenpapir, slik at de får rent av seg litt olje.
  6. Server kylling- og bulgurkroketter varme eller lune med dipp og gjerne en skive sitron.
    Kylling- og bulgurkroketter er beregnet til 4 porsjoner som en middagsrett og for 6-8 porsjoner som ventemat eller som en del av et tapasbord.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB11 15.07.2024 05:32:33