Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kylling- og bulgurkroketter

Kylling- og bulgurkroketter

Ingredienser

porsjoner

Kylling- og bulgurkroketter er beregnet til 4 porsjoner som en middagsrett og for 6-8 porsjoner som ventemat eller som en del av et tapasbord.

Kylling- og bulgurkroketter

  • 100 g finkornet bulgur
  • 450 g kylling lårfilet eller kylling kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss potetmel
  • 1 stk. egg
  • 1 stk. finrevet skall av sitron
  • 2 ss hakket frisk persille
  • 50 g hakkede pistasjnøtter
  • 50 g sesamfrø
  • 4 ss margarin eller olje til steking

Dipp:

  • 2 dl majones
  • 1 stk. saft av sitron
  • 1 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 886 kcal
Fett 72 g
Protein 32 g
Karbohydrater 22 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Disse kylling- og bulgurkrokettene er raske å lage og supre å servere som ventemat til ekstra sultne barn og voksne. Kylling lårfilet er benfritt og mørt, og enkle å hakke til grov kjøttdeig med en skarp kniv. Smaken kan du styre i mild eller sterk retning ut fra hvem som skal spise dem. Dette er en veldig barnevennlig utgave. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Kylling- og bulgurkroketter er beregnet til 4 porsjoner som en middagsrett og for 6-8 porsjoner som ventemat eller som en del av et tapasbord.

Kylling- og bulgurkroketter

  • 100 g finkornet bulgur
  • 450 g kylling lårfilet eller kylling kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss potetmel
  • 1 stk. egg
  • 1 stk. finrevet skall av sitron
  • 2 ss hakket frisk persille
  • 50 g hakkede pistasjnøtter
  • 50 g sesamfrø
  • 4 ss margarin eller olje til steking

Dipp:

  • 2 dl majones
  • 1 stk. saft av sitron
  • 1 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 886 kcal
Fett 72 g
Protein 32 g
Karbohydrater 22 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server kylling- og bulgurkroketter varme eller lune med dipp og gjerne en skive sitron.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14225, server:MP-PRD-WEB14 18.05.2025 07:22:18