Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Ingredienser

1  porsjoner
  • ca. 100 g surdeigsstarter
  • 6 ss lettkokte havregryn
  • 3 ss gresskarkjerner
  • 2 ss linfrø
  • 1 ss chiafrø
  • 1 ts flaksalt
Del

Knekkebrød av surdeigsstarter

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har surdeigsstarteren din vokst seg for stor? Når starteren mates jevnt og trutt kan det bli mye "discard", altså rester av surdeig. Bruk restene til å lage noe godt - for eksempel disse deilige knekkebrødene med masse frø!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • ca. 100 g surdeigsstarter
  • 6 ss lettkokte havregryn
  • 3 ss gresskarkjerner
  • 2 ss linfrø
  • 1 ss chiafrø
  • 1 ts flaksalt

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Du kan bruke både aktiv og ikke-aktiv starter når du skal lage knekkebrød. En aktiv starter gir mer porøse knekkebrød som er rundere i smaken. Mens en ikke-aktiv starter gjør at knekkebrødene blir tynnere, og litt syrlige i smaken.

Oppbevar knekkebrødene tørt i en kakeboks, eller tett boks med lokk. 

Knekkebrød av discard

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB12 31.03.2023 09:21:13