Ingredienser

1  porsjoner
  • ca. 100 g surdeigsstarter
  • 6 ss lettkokte havregryn
  • 3 ss gresskarkjerner
  • 2 ss linfrø
  • 1 ss chiafrø
  • 1 ts flaksalt
Del

Knekkebrød av surdeigsstarter

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har surdeigsstarteren din vokst seg for stor? Når starteren mates jevnt og trutt kan det bli mye "discard", altså rester av surdeig. Bruk restene til å lage noe godt - for eksempel disse deilige knekkebrødene med masse frø!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • ca. 100 g surdeigsstarter
  • 6 ss lettkokte havregryn
  • 3 ss gresskarkjerner
  • 2 ss linfrø
  • 1 ss chiafrø
  • 1 ts flaksalt

Slik gjør du

  1. Hell surdeigsstarter utover på et bakepapirkledd stekebrett. Smør starteren ut i et jevnt, tynt lag.

Du kan bruke både aktiv og ikke-aktiv starter når du skal lage knekkebrød. En aktiv starter gir mer porøse knekkebrød som er rundere i smaken. Mens en ikke-aktiv starter gjør at knekkebrødene blir tynnere, og litt syrlige i smaken.

  1. Dryss på havregryn, gresskarkjerner, linfrø, chiafrø, og gjerne litt flaksalt på toppen.
  2. Sett stekebrettet i ovn på 180 °C til knekkebrødet er helt sprøtt, 10-15 minutter. Er det vanskelig å få helt spøtt kan det lønne seg å ta av bakepapiret, og steke knekkebrødet noen minutter til.
  3. Avkjøl knekkebrødet på rist, før du bryter det i passende store biter.

Oppbevar knekkebrødene tørt i en kakeboks, eller tett boks med lokk. 

Knekkebrød av discard

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant